SM-Slutspel: Bollnäs och Vänersborg kvitterade

Elitseriesegrarna Sandvikens AIK har tagit ett rejält grepp på Broberg Söderhamn och har 2-0 i matcher efter 6-1-seger på Hällåsen. Även Villa Lidköping har fått ett 2-0 överläge. I kväll besegrades Edsbyn med 6-1 inför 4 333 åskådare. Bollnäs kvitterade till 1-1 i matcher mot Västerås SK efter 5-3. Vänersborg hade återigen en klar ledning på Hammarby, men tappade 6-1 till 7-7. I sudden lyckades dock Mikka Lukkarila avgöra till 8-7 i den 123:e matchminuten inför 2 511 åskådare.

T12 Tim Persson Villa Lidköpingim Persson ny spelare på skadelistan och vad värre för Villa och Tim  är att han inte kommer att spela mer denna säsongen. En fraktur på nyckelbenet.
-Färdigspelad! Fraktur på nyckelbenet, väldigt trist, kommenterar Villatränaren skadan.

Grupp A

SAIK S litenBroberg LSandvikens AIK – Broberg Söderhamn 2-0 i matcher
Match 2: 1-6 (1–4)
Sandviken ser ut att gå mot att bli semifinalklara på torsdag redan. Anders Jakobsson, tränare i Sandviken, kommenterar matchen och väderförhållandena så här:
– Vi gör en bra match framförallt defensivt. Vi släpper till någon chans när vi är en man kort annars lugnt. Bra väder men lite för mycket vind. Offensivt skapar vi många chanser med bra passningsspel. En bra utomhusmatch från oss helt enkelt.

– Första 25 bra i båda halvlekarna men oförmågan att göra mål lyser igenom. Men SAIK ändå riktigt bra ikväll och vi kommer ej åt dem offensivt och defensivt, medger Brobergstränaren Svenne Olsson.

Hammarby smVänersborg LHammarby – IFK Vänersborg 1-1
Match 2: 8–7 efter förlängning 7–7 (6-1)
Vänersborg hade återigen en stor ledning som Hammarby hämtar upp. 6-1 blev till 7-7 inför 2 511 åskådare. Mikko Lukkarila blev tvåmålsskytt och satte det avgörande målet i den 19 minuten utav förlängningen. Målet kom i slutet av ett numerärt överläge för Vänersborg sedan Ulf Einarsson och Jesper Jonsson dragit på sig varsin utvisning.

Den segern satt förstås skönt för Vänersborg och var hur viktig som helst, men tappa 6-1?
– Ja nu är det 1-1 i matcher och det är bara att köra vidare vi tar med oss alla bra saker vi gör och sedan lär vi oss av misstagen!! Kommenterar Jocke Hedqvist.

Grupp B

Västerås SKBollnäs miniVästerås – Bollnäs GIF 1-1
Match 1: 5–3 (1–1)
Kvitterat i matchserien där Daniel Berlin blev tvåmålsskytt.
– Vi tror på oss och tror på vår sätt att spela. Vi jobbar åt varann och sliter, förklarar Ville Altonen vad som grundlade segern. Nu är det 1-1 och bara ladda om till på torsdag.

Edsbyn smVillaSMEdsbyn – Villa Lidköping 0-2
Match 1:6-1 (2-1)
Villa spelade stabilt inför de 4 333 och Villatränaren Johan Sixtensson är förstås nöjd:
– Ja det var en väldigt stabil match av oss! Oerhört disciplinerade och tålmodiga i deffen och väldigt giftiga när vi går fram!

Edsbyn är i brygga med 0-2 underläge i matcher. Edsbyn var bättre i dag jämfört med i lördags, men hade lite svårt med effektiviteten i början av matchen även om Villa missade en del chanser. Simon Jansson kommenterar matchen så här:  – Ja vi missade en del chanser i första halvlek men är inte tillräckligt bra i andra för att vända på matchen.