SM-Slutspelet: Vänersborg och Bollnäs säsong över!

Hammarby smVänersborg L Hammarby klara för semifinal
Hammarby – IFK Vänersborg 4-11 (3-5
3-1 i matcher

Vänersborg drog på sig ett matchstraff när Henrik Eriksson bentacklade Adam Giljam. Därmed fick Vänersborg spela med en man mindre redan från den 7:e matchminuten.

– Felaktigt rött av kandell. Sedan så gav David Elfving Johan Koch en ful bentackling som resulterade i tio minuter, ansåg Jocke Hedqvist. Och efter dom sekvenserna så vinner Hammarby rättvist.

Det var dock Vänersborg som gick upp i ledningen efter att Mikko Lukkarila gav hemmalaget ledningen. Adam Giljam kvitterade bara minuten senare för Hammarby, men Vänersborgs Emil Viklund återgav hemmalaget ledningen på en hörna och Jocke Hedqvist drämde in en straff till 3-1 efter knappt tjugminuters spel.

Hammarby fick spela en man mer hela matchen – det blev till en räkmacka för er? – Vill jag inte påstå, kommenterar Stefan Erixon. När vi gjorde 7 och 8-3 då kändes det bra och givetvis blir det tungt för Vänersborg med en man mindre i nära 85 minuter.

– Tycker att vi spelar stabilt och varierat förutom första tio. Skön seger!

-1 i matcher: Match 1: 3-2 och Match 2: 3-5 Match 3: 8-3

En sen reducering av Ståhl räddade Bollnäs kvar i kvartsfinalen i matchen som gick till förlängning. Bollnäs han även med ett stolpskott innan ordinarie tid av matchen var färdigspelad. Några minuter in i förlängningen tilldömdes Västerås en straff. Den slog Anders Bruun i mål och Västerås är klara för semifinal mot Villa. Bollnäs ville i anfallet före straffsituationen ha fått ett frislag.

En tät match med bara ett spelmål, men Bollnäs tränare uttryckte i lokalmedia att man var bättre i denna matchen än den föregående matchen på Sävstaås som man vann.

Anders Bruun blev tremålsskytt efter två hörnmål och så den avgörande straffen. Bollnäs kom i underläge med 0-2  där Ville Altonen reducerade på en hörna precis före halvtidsvila.

Bollnäs kom till spel utan Erik Stoor, avstängd, och Koivuniemi som fick en hjärnskakning i den tredje matchen.

Ted Bergström uppger för Bandyworld att han befarar en hjärnskakning under matchen.
– Minns faktiskt väldigt lite av matchen. Fick en smäll mot huvudet tydligen. Har fått en förmodad hjärnskakning. Får kolla det imorgon.