Elitkval: Sirius vände och vann!

100 Kalle MårtenssonKvaldramatiken fortsatte på lördagen, men samtliga lagen från elitserien drog det längsta strået och vann matcherna. Allsvenskarna Gripen Trollhättan och Katrineholm åkte både på snöpliga uddamålsförluster sina båda möten. Kalle Mårtensson och Anders Östling blev matchvinnare som tremålsskyttar för Ljusdal och Tillberga.

Sirius smGripen LSirius – Gripen 3-2
Gripen besegrade Ljusdal senast och i dag var årets allsvenskar från Västergötland nära att ta ytterligare poäng mot ett av säsongens elitserielag när Sirius från Uppsala stod för motståndet.

Efter 1-1 i halvtid så var det Gripen som tog ledningen till 2-1 genom Martin Hagman. Men Sirius kvitterade när Patrik Johansson snappade upp ett Gripenmisstag och tio minuter före slutet så fick Sirius en straff. Straffen förvaltade Mattias Hammarström på bästa sätt och blev matchvinnare för Sirius.

– Oerhört viktigt seger idag, vilken moral vi har! Vi vet att det avgörs nästan alltid i sista kvarten, vid sådana här tillställningar, kommenterade Sirius Ilja Grachev .

Magnus Nordin, tränare i Gripen, kommenterar dagens match och inledningen av kvalserien så här:
– Vi genomför matchen som vi bestämt vilket känns bra. Sedan har vi inte riktigt marginalerna med oss i kombination med några misstag. Uddamålsförlust och klar seger på två matcher mot elitserielag är ändå okej. Vi känner att vi kan spela på den här nivån och är stärkta inför fortsättningen.

Sirius – Gripen Trollhättan 3-2 (1-1)
IKS: Tobias Andersson, Patrik Johansson, Mattias Hammarström
GBK: Tobias Eklind, Martin Hagman
Utv: GBG: 2×10
Publik: 545

Ljusdal LFalu BS LLjusdal – Falu BS 6-2
Ljusdal hade stor press på sig i dag efter förlust senast mot Gripen. Förlust i dag mot Falu BS hade inneburit en svår avslutning på säsongen för att klara nytt elitserikontrakt. Med 6-1 tidigt i andra halvlek så såg hälsingarna ut att gå mot en storseger, men Falu BS stretade emot bra och reducerade till 6-2. Falu BS har gjort en fantastisk resa på bara ett par år och behåller man laget från i år till nästa säsong kommer man bli en riktig tuff kvalmotståndare.

Kalle Mårtensson tremålsskytt kan vara nöjd med laget och hans egen insats i dag. Viktig seger och skönt att få sätta några mål igen? – Ja, Skönt med vinst såklart. Men vi har en nivå till att ta fram så det är bara att njuta lite ikväll sedan ladda för tisdag!

Ljusdal – Falu BS 6-2 (4-1)
LBK: Kalle Mårtensson 3, Jonas Pettersson, Emil Melin, Robin Ehn.
FBS: Jesper Jacobsson, David Forssell
Utv: LBK 3×10  FBS: 2×10
Publik: 732

Tillberga LKatrineholmTillberga – Katrineholm 4-3
Vare sig Tillberga eller Katrineholm var nöjda med sina insatser efter första halvlek i dag. Tillberga gick till halvtidsvila med 3-0.

Katrineholm  var inte heller nöjda med vad man presterade i första halvlek senast i torsdagens match mot Kungälv.  Där hade elitserielaget skaffat sig en 6-2-ledning till halvtidsvila. I andra halvlek kom Katrineholm igen och spelade bra bandy. Matchen avgjordes på egna misstag, menade Markus Hast efter den matchen.

I dagens match hade elitserielaget Tillberga en 3-0-ledning i halvtid och Katrineholm hämtade så när in ett 4-0 underläge till att få med sig en poäng.
– Vi gör tyvärr en liknande match. Vi känner att vi kan matcha dessa lag.
Är det temposkillnaden mellan er och elitserielagen som ställer till det för er?
– Tycker inte det är tempot utan att vi inte vågar ta för oss från start.

Veteranen Anders Östling blev tremålsskytt för Tillberga, men var som spelande tränare inte nöjda med sina lagkamrater. Anders Östling begärde timeout och skällde ut dem.

Svårt att tända till eller vad händer?
– Haha han hade helt rätt att göra det idag. Vet inte vad jag ska säga, en av de sämre insatserna vi gjort i år men att vinna trots det är ändå starkt, menar  Jesper Nywertz spelare i Tillberga.

Tillberga- Katrineholm 4-3 (3-0)
TB: Anders Östling 3, Måns Engström
K: Niklas Eriksson 3, Jesper Ekström
Utv: TB 3×10  K: 1×10
Publik: 325

KungälvSMNässjö LIFK Kungälv – Nässjö 6-1 (3-0)
Kungälv tog andra raka efter klarseger mot Nässjö inför lite drygt 600 åskådare på Skarpe Nord. Simon Artig två målsskytt för hemmalaget som tog en säker seger.
-Ja det va säkert, trots att vi inte kommer upp på någon bra nivå idag så räcker det ändå, menade Mathias Johansson i IFK Kungälv.
Har ni fått en bra grupp?
– Det vet ja inte om vi har fått en bra grupp. Lagen som kommer nerifrån har ju förtjänat en plats genom att vara bäst i sina serier.

IFK Kungälv – Nässjö 6-1 (3-0)
Klv: Simon Artig 2, Jesper Henriksson, Lukas Persson, Ted Skoglund, Mikael Lindberg.
NIF: Oskar Henriksson
Utv: Klv 2×10  NIF 2×10