SM-Semfinal: Villa i brygga mot effektiva Västerås

91 Johan Esplund Västerås SK VillaSMVästerås SK Villa Lidköping fortsätta sin uppvisning i missade målchanser och Andreas Bergwall fortsatte och göra en del räddningar!

Västerås gjorde mål på sin första chans och det var Ted Bergström som inte gjorde något misstag. När så Johan Esplund bröt ett Villauppspel och kunde spela fram Jonas Nilsson till 2-0 så hade Västerås fått matchen dit man ville. Villa spräckte dock nollan när en passning av Jesper Eriksson nådde ”en lång David Karlsson klubba” och Villa hade kontakt igen.

Villa fick börja andra halvlek med numerärt överläge sedan två Västeråsspelare fick sätta sig på botbänken i slutet av första halvlek. Villa fick till både tryck och heta chanser, bl a ett par stolpskott. Men inget Villamål under utvisningsperioden. Istället satte Västerås rejält tryck på Villa när man blev fulltaliga.

Västerås gjorde snabbt mål när Johan Esplund spelade fram Oscar Gröhn. Då äntligen fick Villa hål på Andreas Bergwall när Martin Johansson fick en hörna i mål.  Men Västerås fortsatte sitt tryck när Linus Rönnqvist blev utvisad och Jonas Nilsson ökade på ledningen till 2-4 och Ted Bergström gjorde 2-5 på fem minuter. Luften gick ur Villa och Västerås strödde salt i den välfyllda Lidköpings arenan och ökade på till 2-7.

Tung förlust för Villa Lidköping igen. Johan Sixtensson, Villatränare, kommenterar så här: – Ja det är tungt och förlora, inget snack om det! Tycker vi gör en väldigt bra match fram till 65:e! Men två friläges missar och ramträffar har man inte råd med mot VSK! De är dödligt effektiva och väldigt tunga när de får spela på ledning! Men vi samlar ny kraft, det är först till tre som gäller och vi har inte gett upp detta!

Uppförsbacke för Villa Lidköping och guldläge för Västerås SK. Det rullar på bra för er nu, bra försvarsspel och ni tryckte på bra efter utvisningarna i andra? – Ja verkligen. Tunga utvisningar att åka på. Men vi ville döda utvisningarna och sen trycka på med full kraft igen. Taktiken slog väl ut idag igen.

Det här tappar ni inte? – Vi känner oss starka och trygga i det vi gör nu.

Villa Lidköping – Västerås SK 2-7 (1-2)
6 0-1 Ted Bergström (Tobias Holmberg)
20 0-2 Jonas Nilsson (Johan Esplund)
24 1-2 David Karlsson (Jesper Eriksson)
58 1-3 Oscar Gröhn (Johan Esplund)
62 2-3 Martin Johansson (Daniel Andersson) Hörna
65 2-4 Jonas Nilsson
70 2-5 Ted Bergström (Jesper Norrman)