SM-Seminal: Dramatik i kubik när Hammarby vann på straffar

11 Markus KumpuojaDet blev en galet dramatisk match när Hammarby och Sandviken spelade.  Fem mål på sex minuter Sandviken när lagen bytte ledning. Dessförinnan hade Hammarby vänt 1-3 underläge till 4-3-ledning i andra halvlek. Efter fulltid var ställningen 6-6 och matchen gick till sudden och fick avgöras på straffslag. Kuompoja avgjorde på straffar och Hammarby har 2-0 i matcher. Sandviken – regerande svenska mästarna – är i brygga!
Tungt för Sandviken var dessutom att Joakim Bergman fick lindrigtmatchstraff för tre utvisningar och är därmed avstängd i den tredje matchen.

– Tycker vi gör en bra match. Många lägen åt båda håll. Jobbigt med 0-40 (Syftar på att SAIK drabbas av fyra tiominutersutvisningar) i andra där bjuds de in i matchen, kommenterar Anders Jakobsson, SAIK-tränaren, matchen.

Hur vänder ni på detta? – Genom att vinna tre raka.

Dennis Henriksen gav Sandviken ledningen. Stefan Erixon kvitterade för Hammarby i misstänkt offsidesläge, men Erik Pettersson återgav SAIK ledningen före halvtidsvilan.

ÄSandviken tog grepp på tillställningen när Erik Pettersson gjorde sitt andra mål för kvällen direkt i början på andra halvleken till 1-3.  Hammarby skulle dock kom tillbaka. Mål av Adam Giljam, Ulf Einarsson så var det kvitterat och Robin Sundin satte full fart och gav dessutom hemmalaget ledningen till 4-3.

När så Erik Pettersson kvitterade med en volleyträff till 4-4 i 85:e matchminuten inleddes en galen period. Inom loppet av sex minuter var ställningen 6-6 och matchen gick till förlängning som slutade mållös och fick avgöras på straffar.

Stefan Erixon, lagkapten i Hammarby:
– Osannolik avslutning under ordinarie speltid och mål i varje anfall. Vi visar moral och lyfts fram av en fantastisk publik
Hammarby smSAIK S litenHammarby – Sandvikens AIK  6-6 (1-2)
Publik: 4 498

13:02 0-1 Dennis Henriksen
23:13 1-1 Stefan Erixon
34:41 1-2 Erik Pettersson
46:46 1-3 Erik Pettersson
52:11 2-3 Adam Gilljam
68:31 3-3 Ulf Einarsson