Elitkval: Ljusdal besegrade Sirius – ”trion på samma poäng”

Kungälv glider mot toppenKungälv är fortsatt obesegrade efter ”gruppfinalsegern” 4-2 mot Tillberga. Nässjö tog sina första poäng i gruppen när Katrineholm besegrades. Tillberga är kvar på andra elitserieplatsen i den kvalgruppen.

Den andra gruppen spetsade till sig rejält då Sirius tappade sina första poäng hemma mot Ljusdal. Ljusdal vann med 4-1 på Studenternas. Samtidigt hade Gripen Trollhättan inga problem med att besegra Falu. Därmed har Sirius, Ljusdal och Gripen fyra poäng vardera när det är halvtid i kvalet.

KungälvSMTillberga LKungälv vann gruppfinalen mot Tillberga är i stort sett klara för elitserien. Efter 3-0 i halvtid så arbetade sig Tillberga upp till 3-2.

– Vi var bättre än dom i första sedan tycker jag att vi ger över initiativet helt i onödan i andra. Men reder ut det ändå tillslut, kommenterade Mathias Johansson i Kungälv.

En seger till så är det i princip klart och kommer den mot Nässjö eller att de tappar poäng så är det definitivt klart för Mathias Johanssons och de andra spelarna i Kungälv.
Det ser bra ut i kvaltabellen för er nu? -Ja det ser riktigt bra ut! Nu e det bara å ladda för returen på torsdag,

– Vi var bättre än dom i första sen tycker jag att vi ger över initiativet helt i onödan i andra. Men reder ut det ändå tillslut!

Sirius sm Ljusdal LEfter bortaförlusten mot Gripen såg det tungt ut för Ljusdal, men efter gårdagens seger mot Sirius är man definitivt med i matchen. Sirius inledde båda halvlekarna med ha ett spelövertag, men Ljusdal fick stopp på Siriusspelet med att göra mål. Filip Skoglund tog till vara på en situation efter hörna i första halvlek. Strax före halvtidsvila fick Sirius ett mål bortdömt efter målvaktsutkast som via ribban gick ut till Siriusspelare som satte bollen i mål. Domaren valde att döma bort målet för offside? Tveksamt. Sirius tog grepp om den andra halvleken och Patrik Johansson fick bollen i mål. Siriusspelet kom av sig när Daniel Skarps gjorde mål på hörna och Kalle Mårtensson fick på ett skott utanför straffområdet. Johan Berglund ökade på och fastställde slutresultatet på en hörna. Sirius sämsta halvlek, skriver lokaltidningen om andra halvlek. Ljusdals försvarsspel fungerade bra, men kanske inte utsattes för några större utmaningar.

Ljusdals skytte var bra och ert försvarsspel fungerade bra?
Ja, det var lite svårspelat men vi satte dom bitarna, kommenterade Kalle Mårtensson.