Elitkval: Gripen nära nära Elitserien – Tillberga räddade nytt kontrakt

Nu är det 3% rabatt på personbilsdäck och kompletta hjul hos med denna rabattkod!! Kod: mnLRtgfkte IMG_4540

Gripen är mycket nära sin efterlängtade elitserieplats efter storseger mot Sirius med klara 9-2. Siffrorna var dock i överkant.  Matchenslirare var förstås Tony Eklind med sina fem mål. För Sirius ser det mörkt ut då Ljusdal  vann med nöd och näppe. Det blev en uddamålseger mot Falu BS. Sirius får förlita sig på att antingen Gripen spelar minst oavgjort mot Ljusdal samtidigt som man ser till att vinna mot Falu BS. Vinner man mot Falu BS samtidigt som Ljusdal slår Gripen då råknas inbördes möten och där har Ljusdal vunnit.  I den andra gruppen såg Katrineholm ut att ge rejäl kvalspänning. Med 4-1-ledning kvarten kvar  att spela mot Tillberga så var Katrineholm bara en poäng från Västeråslaget på den sista kvalplatsen. Tillberga lyckades hämta upp underläget och inkassera en poäng, vilket räcker för att säkra  nytt elitseriekontrakt. Gripen LSirius smGripen Trollhättan – Sirius 9-2 (2-0) Gripen fick matchen precis som ni ville. Bra försvarsarbete i defensiv mitt och fina omställningar med Tony Eklind på topp. – Ja det var en matchbild som vi pratat om. Vi har duktiga spelare som kan spela på omställning. Idag var vi effektiva åt båda håll och en stark moral, kommenterade Magnus Nordin, tränare i Gripen. Första halvlek präglades av två försiktiga lag. Enmans anfall av Sirius  och djupledsbollar från Gripenförsvaret mot en het Tony Eklind . Robin Olsson piggast i ett övrigt lojt eller nervöst Sirius i den första halvlek. Gripen var betydligt mer taggade av uppgiften med Tony Eklind i som  spetsspelare. Tony visade sin klass med att göra Gripens båda mål i första halvlek. Det första  ett distansskott som ställde Kimmo Kyllönen. Det andra i samband med hörna, vilket känns igen  från de övriga matcherna för Sirius i kvalet. Andra halvlek inledes direkt med Gripenmål av Henrik Korén, men Sirius replikerade med två snabba mål och såg ut att kliva in i matchen på allvar. Intensiteten i matchen ökade. Gripen lyckades försvara sig väl och  Gripens matchomställningarna blev avgörande.  Matchens målskytt Tony Eklind gjorde sitt tredje mål och det skulle bli fler. GBK: Tony Eklind 5, Johan Grahn 2, Henrik Korén, Viktor Weiselius. IKS: Patrik Johansson, Adam Rudell. Hörnor: 8-6 Hörnmål: 3-0 Publik: 2013 Falu BS LLjusdal L Falu BS – Ljusdal 5-6 (2-4) Ljusdal fick en chocköppning i matchen där Falu BS gick upp i ledningen med 1-0.  Daniel Skarps kvitterade, men Ljusdal återtog ledningen när Joakim Hedberg gjorde  sitt andra mål. I samband med hörnsituation blev det bråk och Falumålvakten fick  rött kort och därmed dalmasarna spela med en man kort resterande delen av matchen.  Ljusdal vände och gick upp till 2-6, men Falu BS repade nytt mod och hämtade in  till 5-6. FBS: Joakim Hedberg 3, Michael Pettersson, LBK: Daniel Skarps, Filip Skoglund, Kalle Mårtensson, Jonas Pettersson Publik: 187 Katrineholm Tillberga L KatrineholmTillberga 4-4 (3-0) Tog chansen senast mot Nässjö och fortsate på den inslagna vägen mot Tillberga.  3-0 i första halvlek och även 4-1 ända fram tills femton minuter återstod av matchen. Tillberga gjorde en upphämtning som räckte till ett oavgjort resultat, vilket också innebär att Västeråslaget har ordnat nytt elitseriekontrakt. Katrineholm har gjort en bra kvalserie. – Vi är så dåliga idag, är bara ren flax att vi får en poäng, kommenterade Jesper Nywerts i Tillberga. KVBK: Niklas Eriksson 2, Oskar Lundgren, Linus Doktare. TB: Jesper Nywerts, Robin Andersson, Pekkar Rintala Hörnor 8-6 Hörmål 1-1 Utv: KVBK 3×10 TB 4×10 Publik: 403 Nässjö LKungälvSM Nässjö – Kungäv 2-4 (0-3) NIF Marcus Magnusson, Viktor Lindqvist IFK: Andreas Berggren, Lukas Persson, Ted Skoglund, Axel Ekholm NIF 1×10 IFK 4×10 Hörnor: 9-5 Hörnmål: 1-1 Publik: 314