SM-Final: Kareby IS svenska mästare

Kareby IS

Kareby IS lyckades ta revansch på fjolråets snöpliga finalförlust mot AIK. I år höll Kareby hela vägen till slutsignalen och segersiffrorna skrevs till 3-1 inför 1 429 åskådare på Tele 2 Arena.

Camilla Johansson gav Kareby ledningen i den tionde matchminuten och därefter ökade Linnea Persson på till 2-0 efter 23 minuter. Det var stort Kareby övertag i första halvlek. AIK gjorde ett viktig reduceringsmål strax före halvtid när fem minuter återstod av första halvlek när Hanna Nygren först sköt i stolpen och tog själv hand om ”stolpreturen”.

Kareby gjorde dock 3-1 före halvtid. Linnea Gunnarsson ökade på till 3-1. Vilket blev slutresultatet. Emma Kronberg fick avsluta karriären med SM-Guld. Att hon missade en straff vid 3-1 gjorde inte så mycket…

Veteranen Emma Kronberg sa tidigare i dag i en radiointervju att hon lägger skridskorna på hyllan efter matchen. Samtidigt sa hon att man vet aldrig. ”Det är svårt att lämna tjejerna för vi har så roligt ihop”.