SM-GULD TILL VÄSTERÅS SK

IMG_2940[1]

Västerås

Västerås SK svenska mästare när Janne Rintala satte punkten i den 92: a matchminuten med sitt 6-4 mål.

Västerås ledde förtjänt efter första halvek med 4-2. Andra halvlek inleddes med stort spelövertag av Sandviken i andra halvleken men Andreas Bergwall
såg länge och väl ut att ha täppt målet för gott. I stället ökade Jonas Nilsson på Västerås ledning till 5-2.
I den 82:a minuten fick Erik Säfström hål på Andreas Bergwall med både två reduceringsmål till 4-5 och det var match.

SAIK–Västerås SK 4–6 (1–3)
0–1 (16) Tobias Holmberg (Johan Esplund)
0–2 (21) Mikael Olsson (Johan Esplund)
1–2 (46) Patrik Nilsson, hörna
1–3 (47) Jonas Nilsson (Simon Folkesson)
1–4 (51) Jonas Nilsson (Oscar Gröhn)
2–4 (53) Patrik Nilsson (Daniel Mossberg)

Så var finalen minut för minut!

Sandvikenmålvakten Martin Falk är magsjuk och Abbe Bodin står i mål.

3 VSK – Högerhörna – Resultatlös

5 SAIK – Vänsterhörna – Resultatlös Skott Dennis Henriksen

6 SAIK – Patrik Nilsson skott på Andreas Bergwall

8 SAIK – Erik Pettersson bryter in men hakas av Stefan Edberg – Utviasd.

9 SAIK – Utvisning Dennis Henriksen – Bentackling

10 VSK -Vänsterhörna Jonas Nilsson skjuter utanför.

11 SAIK – Anfaller och har spelövertag, men ingen riktig farlighet.

12 SAIK – Erik Pettersson fasthållen. Frislag, ett skott strax utanför Andreas Bergwalls vänstra stolpe.

13 VSK – Ted bBersgtröm skott utanför.

15 VSK – Ted Bergström anfaller på mitte och letar någon att passa till, men hittar ingen utan

15 VSK – 1-0 Tobias Holmberg ett skott från distans strax utanför straffområdet. Passning Johan Esplund. Det hängde i luften. Strax innan hade Johan Esplund vunnit i ett boll i straffområdet och spelade bollen vidare, men Västeråsarna var inte riktigt överens om vem skulle ta hand om läget som dök upp.

19 VSK – Hörna. Ted Bergström bryter in men missar bollen.

20 VSK – Skott utanför av Ted Bergström som vill ha hörna.

20 SAIK – Frislag en bit utanför straffområdet. Frislaget spelas och Niklas Gälman skott går till inslag.

21 VSK – Johan Esplund lägger en passning om ryggen till Mikael Olsson som sätter bollen i nät. 2-0. En riktig delikatess – Bandygodis!

22 SAIK Erik Pettersson i straffområdet och sånär att få bollen i mål, men men bollen har varit över kortlinjen. Gruff uppstår mellan

24 VSK – Två chanser på raken för VSK. I den sista hittar Johan Esplund återigen Johan Östblom som sånär gör 3-0.

25 VSK Jonas Nilsson skjuter utanför på distans, strax utanför.

28 SAIK – man tar time-out det är nödvändigt för SAIK spel kör fast i ett kompakt VSK. .

32 SAIK – Högerhörna. Farlig hörna, men inget mål.

38 VSK – Johan Eslund gör ett drömmål men det döms bort. Högst diskutabelt, men Jonas Nilsson tycks ha gjort något framför målet.

39 SAIK – Ny hörna, men den blir resultatlös.

40 VSK – Den grönvita övertaget fortsätter, men SAIK har ändå höjt sig efter time-outen.

42 SAIK – VSK ställer till det för sig och Erik Pettersson får i väg ett skott, men får en armbåge på halsen och ligger på isen. VSK gör inte skillnad på att Erik Pettersson är junior förstås.

45 SAIK – Frislag men Bergwall plockar ytterligare ett äpple.

46 VSK – straffsituation, men domaren faller inte för publiktrycket.

46 SAIK – Hörna för SAIK och Patrik Nilsson reducerar till 2-1.

47 VSK – Grönvitt replikerar direkt och 3-1. Målskytt Jonas Nilsson.

48 SAIK – Hörna. Inget mål.
Halvtid.

Sandviken hade inledningsvis initiativet i matchen, men med stabilt försvarsarbete i Västerås och hårt jobb av Ted Bergström och framförallt Johan Esplund så tog Västerås över under första halvlek och hade spelövertaget totalt sett. Halvtidsledningen i 3-1 är rättvis. Sandviken körde fast och spelet var förutsägbart och lättläst för Västerås.

47 SAIK – Hörna efter skott, men hörnan blir resultatlös.

50 SAIK – Hörna – resultatlös
51 VSK – Mål – 4-1 Målskytt för andra gången är Jonas Nilsson. Oscar Gröhn svarar för den målgivande passningen.

53 SAIK – Mål Patrik Nilsson reducerar till 4-2 och det är Daniel Mossberg som passar. Patriks andra mål i matchen.

62 SAIK- Hörna, men ingen utdelning.

67 SAIK – Avslut av Linus Forslund till ny resultatlös hörna. kommer till ett avslut som dock täcks och ny hörna för Sandviken som har allt mer av spelet nu.

65 VSK – Mål – 2-5 Jonas Nilsson gör sitt tredje för dagen. Tungt för de svartklädda medan VSK-klacken firar.

68 SAIK – Erik Pettersson – Utvisning 10 minuter

71 SAIK – försöker och försöker trycker på och kommer till avslut, men Andreas Bergwall slänger sig och gör den ena spektakulära räddningen efter den andra. Det är allt från enhandsräddning i stolproten till att låta skelettet falla ihop som en mjuk ”barbapappamassa”. Hur bär sig karln åt?

73 SAIK – Erik Säfström tongivande i SAIK får hål på Andreas Bergwall. 3-5.

Publik: 15 877 – Ingen bra siffra. Att ösa -banners på Elitrapport är ingen bra strategi….

78 VSK – Hörna. Resultatlös.

79 SAIK – hörna. Bollen går i mål, men målet döms bort. Högklubba.

82 SAIK – 4-5-reducering. Det är Erik Säfström som gör sitt andra mål. Denna gången från vänster.

85 VSK – Det ser trögt ut för de grönvita. Orken ser ut att tryta på den tunga isen och VSK tar time-out.

86 SAIK går för kvittering.

88 -VSK – Hörna, utan resultat.

89 SAIK – Hörna, resultatlös. Efter att äntligen fått igång målskyttet på hörnor i den femte avgörande matchen mot Hammarby så är man tillbaka till gamla synder. Hörnorna fungerar inte för SAIK.

90 SAIK jagar för full för att få till en kvittering. Bara minuter kvar av matchen.

92 VSK – Mål! – 6-4, matchen är avgjord. Janne Rintala målskytt.

VSK Svenska Mästare 2015 efter 6-4 mot SAIK. Isparketten på Tele2 Arena stormas av VSK-supporter.