Ryssland spelade ut Sverige

Bandy-TV följ finalen direkt
Ryssland besegrade Sverige stort i landslagsturningen i Kirov. Efter komfortabla 3-0 gick Ryssland mot en ännu större seger i andra halvlek. Sverige var aldrig något hot i denna matchen, utan Ryssland var överlägsna denna matchen.

Aktuell ställning: Ryssland – Sverige 8-1 (3-0)
1-0 Lomanov

Det är Ryssland som har fört spelet i första halvlek och har mest boll.
Ryssland tog ledningen efter drygt 30 minuter och strax därpå ökade Ryssland på till 2-0 på hörna genom Sveshnikov. Även 3-0 tillkom på hörna.

Sverige spelar utan Johan Andersson och Patrik Nilsson som är hemma i Sverige tillföljd av skador.
Dagens resultat:
Match om 7:e plats Kazakstan – Finland 5-6 (2-2)
Match om 5:e plats Kirov Regionen – Sverige U23 10-2 (5-2)
Sverige tog ledningen med 1-0, men kvitteringen kom efter ca 15 minutersspel och Kirovs ledningsmål efter ca 18 minuter. Därefter var det Kirov för hela slanten. Matchprotokoll

Daniel fixade finalen åt Sverige
Daniel Andersson kvitterade till 1-1 på övertid mot Ryssland U23 i herrlandslagets avslutande gruppspelsmatch i Russian Government Cup i Kirov. – Det var en tuff match och det var tur att det var tillägg, säger förbundskaptenen Franco Bergman till svenskbandy.se.

Kvittering var det som rkävdes för att Sverige skulle ta sig till final i turneringen. I Sveriges jämna grupp hamnade tre lag på samma poäng.

När två eller flera lag hamnar på samma poäng efter avslutat gruppspel görs en ”minitabell” med de inblandade lagens inbördes möten för att skilja lagen åt.

Sverige 2 0 2 0 2-2 2
Ryssland U23 2 0 2 0 1-1 2
Kirovregionen 2 0 2 0 1-1 2

Sverige till final i kraft av flest gjorda mål. Ryssland U23 slutar 2:a i gruppen eftersom de vann straffläggningen efter 0-0-matchen mot Kirovregionen.

Matchen genomfördes i tuffa förhållanden i blåst och snö. Jonas Edling missade en straff i den första halvleken och ställningen var 0-0 i paus. Ryssland U23 tog ledning en bit in i den andra halvleken och Sverige forcerade därefter för att få till en kvittering.
– Vi ändrade om och spelade med en fyrbackslinje och lyfte långt. Och kvitteringen kom på tilläggstid, berättar Franco Bergman.