Spelarnytt: Shamsutov återvänder till Elitserien

Tillberga L Rinat Shamsutov återvänder till Sverige och Elitserien. Rinat har idag kommit överens om ett treårsavtal med klubben.

Rinat Shamsutov kommer närmast från Dynamo Moskva där han svarade för 17 mål och 14 assist på 26 matcher. På sina 10 säsonger i Dynamo Moskva har han vunnit ryska mästerskapen sju gångar och har dessutom tre VM-titlar.

Utöver spel i representationslaget kommer Rinat även vara engagerad i TB Västerås ungdomsverksamhet.

Tobias ”Zocke” Johnsson, Klubbchef

– Det känns fantastiskt kul att vi lyckats landa den här värvningen. Rinat är en fantastisk bandyspelare med unika spetskvaliteter. En av hans stora styrkor är att skapa ytor för sina medspelare och göra dem bra. Med vårt unga talangfulla lag kommer han bli viktig för laget och dess utveckling. Det är ett lyft för hela Elitserien att vi får hem en artist av yttersta klass. Vi vill rikta ett stort tack till våra samarbetspartners som möjliggjort denna värvning.

Rinat Shamsutov

– Det ska bli otroligt kul att spela i Sverige igen. TB Västerås har ordnat en bra lösning för mig och min familj. Jag har haft anbud från flera ryska klubbar men nu vill vi hem till Västerås. Jag tycker klubben har ett otroligt intressant lag på gång med mycket talangfulla spelare. Jag är väldigt laddad och längtar redan till säsongen.

Läs också