Förbundets nya serieförslag!

IMG_4540Det blir även fortsättningsvis fjorton lag i Elitserien. Däremot blir det stor förändring i Allsvenskan där det blir norr och södergrupp som tidigare men med bara åtta lag i vardera grupp. Så ser i alla fall bandyförbundets förslag på seriesystemet inför åremötet i juni ut.

Förslaget i höstas fick rejäl kritik från många olika håll. Förslaget innebar att elitserien skulle bantas till tio lag. Enligt förslaget återinförs åttondelsfinal. Medan de sex främsta lagen är direktkvalificerade för kvartsfinal får nu även nian och tian möjlighet att ta sig till kvartsfinal i matcher mot sjuan och åttan.

Det innebäer längre säsong för lagen som tidigare hamnade mellan slutspel och kval.

Nytt i kvalserien är att fyra sista lagen kvala sig kvar i högsta serien och att man nu spelar mot varandra och det sista laget åker ur högsta serien.

Även här blir det en återgång till hur högsta serien spelades på 90-talet. Norr och Söderlag möter varandra en gång, medan norr respektive söderlagen möter varanda två gånger. Tillskillnad från förr blir det däremot bara en tabell för både söder och norrlagen.
I allsvenskan blir det ett kvalspel med semifinaler och en final – där vinnaren går direkt upp i elitserien.

Förslaget i dess helhet >>

Läs också