Nu börjar allvaret

Elitserien närmar sig slutavgörandet och viktiga matcher kring jul gör elitserien ännu mer spännande.
Inför drygt 3 000 åskådare vann Villa västgöta derbyt mot Vänersborg. Det flesta var helt inställda på att Villa skulle köra över Vänersborg och vinna klart. Villa öppnade bäst, men Vänersborg höll spelet väl uppe och skapade även chanser framåt. 1-0 till Villa kom igenom att Johan Andersson anföll på egen hand och spelade säkert ut till David Karlsson på vänsterkanten som i sin tur serverade Daniel Andersson som kunde sätta dit klubban efter minuter. Vänersborg kvitterade på straff till 1-1 som Weiselius satte. Daniel Skoog slog en långpassning som Daniel Andersson läckert kunde göra 2-1 på. 3-1 kom när Peter Karlsson satte fart och spelade vidare till Johan Andersson. Här hade Villa en bra period och borde ha avgjort matchen med lite skärpa och mod. Istället fick Vänersborg en mycket tveksam straff eller rättare sagt det var ingen straff. Viktor Weiselius gjorde inget misstag utan kunde reducera till 3-2 före halvtidsvila. Efter en avvaktande start på andra satte Villa rejält tryck på Vänersborg och kunde gå upp till en klar 7-2 ledning och kostade dessutom på sig att missa en straff. Villa gick ner i fart och koncentration och Vänersborg var inte sena att utnyttja detta och gick snabbt upp till 7-5. Under perioden missade Villa sin andra straff. Villa ökade därefter på till 8-5 på hörna genom Jesper Bryngelsson och Viktor Weiselius gjorde sitt tredje mål på straff till slutresutlatet 8-6. Matchens andra tremålsskyt var Daniel Andersson i Villa. Det var ingen större match, man kunde ana att Villa går och väntar på de tuffare matcherna. Vänersborg visar å andra sidan att man kan vara med och är inte sämre än att man utnyttjar och skapara möjligheter när ett bättre lag börjar slappna av. Vänersborg är för bra för att åka ur Elitserien.

Bollnäs vann borta mot Västerås. Västerås ledde med 4-2 när 30 minuter återstod. Segermålet kom i sista matchminuten när Pär Törnberg gjorde segermålet 5-4. Hammarby hade inga problem att besegra Elitseriens minst utvisade lag IFK Kungälv. Patrik Nilsson kunde göra fyra mål. När Hammarby vann med klara 8-0 inför 1 500 åskådare. Tillberga lyckades knapa in underläge borta mot Boltic, som missade en straff som kunde ha satt punkt för matchen. Edsbyn föll hemma mot Broberg. Åtta man i väg under helgen gav utslag. Broberg vann med 4-2 inför 1 700 åskådare.
Sandviken hade inga större problem borta mot Haparanda. Det blev seger med 2-10. Sirius och Vetlanda spelade oavgjort 3-3. Kalle Spjuth kvitterade när sex minuter återstod av matchen.