Målrikt även i år på Zinken

Sandviken har körde över Hammarby på Zinkensdam under den första halvleken. SAIK ledde med 6-0 och Christoffer Edlund gjorde fem mål varav tre på straff. Hammarby hämtade in underläget och jagade nästan i kapp SAIK. Man så nära som till ett underläge med 7-8. Istället för kvittering blev det straff för SAIK som Christoffer slog in till 7-9 inför 3 000 åskådare. Ifjol vann Hammarby med 10-5.

Vänerderby utan nerv
Det blev ingen match, hemmalaget ledde klart tidigt i matchen. Vänersborg åkte ifrån Boltic i dagens vänerderby. Vänersborg vann stort mot Boltic med 13-3. Robin Lundqvist gjorde fyra mål för Vänersborg.

Kungälv vann överraskningsmötet
IFK Kungälv vann mot Vetlanda med 5-3. IFK Kungälv hade en 3-1 ledning som Vetlanda kvitterade. Kungälv tog time-out, men Vetlanda pressen fortsatte. Inget av lagen var nöjda med oavgjoft. Istället blev det anfallsbandy där Gratjov i Kungälv var Kungälvs starke man. Avgörandet kom på fasta situationer där Fredrik Brandin gjorde 4-3 i samband med frislag. I 89e matchminuten blev Gratjov nedriven och domaren dömde straff. Straffen skjöt Mikael Lindberg in och fastställde slutresultatet till 5-3. Bandyworlds tips att Kungälv skulle gå bra i år fortsätter att gå bra.

Målsnålt Mälarderby
Sirius föll mot Tillberga med 1-2. Det blev inga mål i andra halvlek trots hård press från Sirius i andra halvlek. Bergwall i mål var rena muren. Bäst i Sirius var Frillesås fostrade Patrik Johansson.

I väntan på uppdatering av dagens matcher kan du rösta på bandylandslaget i Jerringpriset. Rösta