Svenska Cupen: Finalklart mellan Edsbyns IF och Västerås SK

Etikett BW Svenska Cupen 2015

Edsbyns IF och Västerås SK blev på lördagskvällen finalklara till Cup-finalen 2015. Edsbyn slog ut regerande Cup-mästarna medan Västerås SK vann finalreprisen från fjolårets SM-final.

6 Simon Jansson Västerås SK

6 Simon Jansson Västerås SK – Matchvinnare med sitt 3-2-mål.

Västerås SKSandvikens AIK LSimon Jansson som nu ställs nu mot sin gamla klubb Edsbyn blev något av matchvinnare när han på egen hand gav Västerås SK ledningen med 3-2 efter en soloprestation (42). Simon hade fem minuter före sitt mål även spelat fram Jonas Nilsson när han kvitterade till 2-2.

Sandviken hade en 2-1-ledning i halvtid efter att Christoffer Edlund avslutat med ett kanonskott i krysset bakom Andreas Bergwall i VSK-buren. Daniel Mossberg spelade fram till båda SAIK-målen i första halvlek. Det var Västerås SK som var det tyngre laget med fler spelare involverade i spelet och med bättre fart totalt sett. Tobias Holmberg ökade på till 4-2 (60) som får skottläge efter förarbete av Ted Bergström (60). På tilläggstid reducerade Erik Pettersson till 4-3, men Sandviken mäktade inte med en kvittering.

62:55 Utvisning 6 min Simon Folkesson, Västerås – Våldsamt slag

Svenska Cupen 2015 Edsbyn till final efter avgörande på straffläggning.

Edsbyn till final efter straffavgörande

Edsbyns defensiv bär fortsatt frukt i Svenska Cupen och det blev ännu en målfattig match när regerande Cup-mästarna slogs ut efter en mållös förlängning och avgörande på straffar. Semifinalen var en repris på fjolårets Cup-final.

Hammarby förde spelet i matchen trots avsaknade av både skadade Per Einarsson och Robert Rimgård. Edsbyn fokuserar stenhårt på det defensiva arbetet och litar på sitt skytte framåt. Martin Frid gav Edsbyn ledningen på en retur efter et skot från Mattias Hamarström. Martin Frid är Edsbyns främsta offensiva spelmotor.

Misja Pasjkin brände en straff i 36:e matchminuten för Hammarby men bara minuten senare kom kvitteringen genom Jesper Jonsson. Den andra halvlek blev mållös trots spelövertag för Hammarby. Därefter följde en mållös förlängning och straffläggning där Edsbyns skytte var klart vassast.

Edsbyns IF – Hammarby IF 1-1 (0-1)
16:14 Utvisning 6 min Ulf Einarsson (K), Hammarby – Bentackling
23:36 0-1 Martin Frid
62:30 Utvisning 6 min Misja Pasjkin, Hammarby – Hakning
37:42 1-1 Jesper Jonsson Passning: Ulf Einarsson
Förlängningen slutade 0-0