Träningsmatcher

Release FIFA16 CDON.COM
På onsdagkvällen tog sig Tillberga an Jenisej. Kim Barklund gav Tillberga ledningen innan matchens fyramålsskytt Sergey Lomanov kvitterade. Pekka Rintala återgav Tillberga ledningen efter dryga kvarten, men sedan vände Jenisej med fem mål på 25 minuter och 6-2-ledning i halvtid som blev 8-3 till Jenisej till slut. Martin Flodström gjorde Tillbergas sista mål.

IK Sirius har haft en viloperiod från träningsmatchandet mötte Sandvikens AIK på torsdagskvällen. Ställningen var 2-2 efter en halvtimmes spelad, men SAIK gick till halvtidsvila med en 2-4-ledning. Viktor Broberg och Tobias Engstrand målskyttar för Sirius i första halvlek och Markus Kuompuoja reduderade till 3-4 sex minuter in i andra halvlek. Närmare än så kom inte Sirius. SAIK gick i från och vann till slut med 13-3. Christoffer Edlund fyramålsskyt, Patrik Nilsson och Erik Pettersson gjorde tre mål, Linus Forslund två och Rasmus Forslund gjorde ett.

På torsdagskvällen tog Nässjö emot IFK Motala. Gästerna hade 1-2 i halvtid och vann till slut med 1-5. Jaako Niemi matchens tvåmålsskytt.

Helgens matcher

Bland de allsvenska lagen blir det intressant möte mellan Blåsut och Jönköping som har visat bra resultat från träningsmatcherna. För Jönköping blir det sedan SAPA-cup i Vetlanda ”WorldCup-helgen” tillsammans med elitserielagen Kungälv, Tillberga och Gripen. Gripen tar sig an allsvenska Nässjö på lördag och även Jönköping på söndag. Då möts även Tillberga och IFK Kungälv. Ur träningsmatch perspektiv en ”intressant match” om var lagen står. Dessutom et av många ”SAPA-möten” denna helgen redan en vecka före cupen. Örebro SK spelar mot norska Stabaekk

Helgen avslutas med ett riktigt toppmöte då Bollnäs GIF som hållit sig undan Svenska Cupen och träningsmatchande den senaste veckan tar emot ryska SKA Neftyanik som har många intressanta svenska och ryska spelare i truppen.