Elitserien: Esplund tillbaka – då spelade Villa ut!

Etikett BW Elitserien 2015 sm

Villa tog en mäktig revansch från fjolårets semifinalserie mot Västerås SK. I kväll spelade man ut Västerås SK i den första halvleken. Ställningen var hela 7-0 när domarna och Villasupportrarna applåderade förstås sina hjältar när domaren blåste för halvtidsvila.

VillaSMVästerås SK3 500 fick se sitt Villa spela ut hela sitt register när Johan Esplund satte fart. David Karlsson blev trots det kvällens man med 7 mål.

Kvällens riktiga toppmatch och visst blev det slutspelsstämning i Lidköping i kväll. I fjol blev det förlust för Villa mot Västerås SK. Johan Esplund och Andreas Bergwall var många gånger skillnaden mellan lagen i fjolårets semifinalserie. Nu har Johan återvänt till Villa Lidköping och har möjligen nyckeln till att låsa upp Västerås SK försvar och få bollen bakom Andreas Bergwall, skrev vi innan matchen och så blev det.

Västerås hängde inte med Villa inledande halvtimme. Villa ledde med förkrossande 5-0 redan efter en halvtimmes spel. Det var ett gediget Villa där Martin Johansson på liberon inte gav Västerås en chans.  – Vi hade bestämt oss för att göra en bra match, men att det skulle gå så här det trodde vi inte före matchen.
På mittfältet var Jesper Eriksson riktigt bra och spelade fram till fyra mål. Junioren Martin Karlsson visade prov fantastiskt spelsinne och levererade passningar som var avgörande för några av målen. Johan Esplund levererar bandygodis på löpande band och som grädde på moset satte David Karlsson sju mål.

Tränare Johan Sixtensson var förstås nöjd med seger över mästarna.  – Ja du, vi gör en jättebra första halvlek där vi jobbar oerhört hårt över varenda meter på banan och ger oss själva bra möjligheter offensivt i nästa läge! Effektiva och distinkta i våra avslut och på våra lägen. Sen i andra rätt så bevakande och lite passiva första 20 men det är väl förståligt också. I det stora hela jättenöjd förstås. Sen gäller det att landa fort och vara ödmjuk, förstå vilket jobb som krävs!

Det var lättare att hålla sig för skratt hos de grönvita. – Svårt att finna ord efter en sån här match tyvärr. Men man kan ju säga, utan att förringa motståndarnas insats, att vi inte hade studsarna med oss idag, kommenterade Ted Bergström efter matchen. Ted satte ett av Västerås SK tre mål med en fullträff i krysset.

KungälvSMSirius smIFK Kungälv vann med klara 5-0 mot Sirius. Lukas Persson tvåmålsskytt.

Mathias Johansson lagkapten i IFK inkasserade årets första seger.

– En stabil insats från våran sida tycker ja, vi går ner oss lite efter 20 min i första men reder ändå ut det bra. Sen är vi lite bättre än dom i andra å lyckas göra 3 till. En skön seger, avslutar Mathias. För IFK väntar Västerås SK i nästa match den fjärde. För Sirius är Kalix som gäller på Söndag i Uppsala.

Gripen LKalix LGripen Trollhättan hade 2-1, men Kalix vände och fick mig två poäng från Trollhättan med en 2-3 seger med Olov Englund som segerskytt kvarten kvar på en hörna. Kvitteringen till 2-2 kom också på en hörna. Johan Sundqvist svarade för kvitteringsmålet. 1 623 i  Slättbergshallen tyckte sina gulsvarta kämpar var värda åtminstone en poäng och Gripentränaren Magnus Nordin höll med.
– Vi gör det mycket bra över 90 minuter. Skulle gjort tre fyra mål i första men det vill sig inte. Två frilägen dessutom att vi har en hörna i ribban, en i hjälmen på muren och en räddas på mållinjen. Kalix har fyra och sätter två. Dessutom får dom en straff som bara domaren ser. Vi har en straffsituation i andra med 2-1 ledning men får ingenting.

– Fruktansvärt besviken men samtidigt nöjd och stolt över det spelarna prestera, kommenterar Magnus och avslutar: – Små marginaler är en jävla klyscha men ikväll är det stolpe ut.

Christoffer Norins Kalix har nu fått med sig minst två poäng i söderturnén denna helgen:

–  Skönt med seger givetvis, vi börjar bra första 25 min och släpper vi in gripen i matchen tycker jag. Vi fick utnyttja vårt skytte på hörna idag för att vinna matchen.

Tillberga LVänersborg LTillberga möter IFK Vänersborg Christoffer Fagerström tremålsskytt. Vänersborg gick upp till en 5-1 ledning i början av andra halvlek innan Tillberga reducerade tre gånger. En skön 6-4-seger för Vänersborgarna medan Tillberga ännu en gång gör bra i från sig men får inte byta ut nollan i tabellens poängkolumn.  Det blev det däremot för Vänersborg som nu har sina första poäng i årets elitserie. – Tät fight i första halvleken där vi fick en skön ledning i paus. I den andra halvleken så tar vi över och går ifrån där vi också bli bestulen på två straffar..
Sedan kommer dom in på några lätta mål och det är helt plötsligt match igen..
– Skönt att vinna och det var rättvist till slut

Vetlanda LBollnäs miniVetlanda tog en skalp mot Bollnäs och viktiga poäng mot ett slutspel.
Frågan inför matchen var om Bollnäs skulle lyckas med att lirka upp Vetlandaförsvaret i dag? Men det blev inte så. En  förväntat målsnål match slutade med 2-1 seger för Vetlanda där Joakim Andersson blev segerskytt och Vetlandas målvakt rapporteras ha varit lysande.

Finske landslagsspelaren Ville Altonen, Bollnäs,  tycker det var en jämn match som  Vetlanda till slut vann.
–  Båda lagen har chans att göra flera mål men målvakterna spelar bra. Vi spelar inte på den nivån vi ska spela för att vinna. Vi har lång hemresa och några dagar på oss att fundera hur vi ska få ut mer av laget innan vi möter Hammarby på onsdag.