Villa föll utan stjärnor

Hammarby vann efter tre raka förluster. Det var en viktig match i kampen om andra platsen med Villa som man vann just mot Villa. Villa Lidköping fick klara sig utan sin anfallsstjärna Daniel Andersson och duktiga mittfältare Peter Prinsen Karlsson. Båda var sjuka. Marginalerna var inte på Villassida denna afton, utan Hammarby vann med 3-0 på Zinkensdamm inför drygt 3 000 åskådare. Patrik Nilsson gjorde två mål för Hammarby som tog en tidig 2-0-ledning i matchen. På fredag blir det repris på SM-finalen på Zinkensdam då Bollnäs väntar.

– Vi gör det mesta rätt – utom att få in bollen, säger Villatränaren Ari Holopainen till Nya Lidköpings Tidning. – Klart att det märks när två så vassa spelare saknas. Men vi hade marginalerna med oss hemma mot Hammarby (8–3). Nu hade dom marginalerna med sig, men vi kan inte vara alltför besvikna, säger vasse Villakeepern Martin Berggren till NLT.

Haparanda vann en tät bortamatch mot Boltic med 7-5. Boltic hade ledningen med 5-4 strax före matchslutet. Vid ställningen 3-3 brände Boltic en straff. Antti Ekman och Peter Stock blev tvåmålsskyttar för Haparanda som fortsätter att plocka viktiga poäng. Haparanda åker nu till Uppsala för möte mot Sirius på fredag.

Edsbyn vann knappt hemma mot ett formstarkt IFK Vänersborg med 4-3. Det stod 3-3 när Edsbyns Felix Pehrsson kunde göra 4-3 på övertid. 25 sekunder före domarn blåste av matchen. IFK Vänersborg spelar bra just nu, med ett bra defensivt spel. I mötet mot Vetlanda på Annandagen blev det uddamålsförlust efter två brända straffar. Magnus Olsson gjorde två mål för Edsbyn. Närmast väntar derby för IFK Vänersborg mot IFK Kungälv.

Broberg hade inga problem att vinna mot Tillberga med 7-3. Joakim Hedqvist blev matchvinnare med att göra fem mål mot Tillberga. Två kom på straff. Andreas Bergwall räddade en tredje straff. Matchen var avgjord i halvlek. Tillberga drog på sig för många utvisningar för att ha en chans när Brobergs spel fungerade bra. Ställningen var 5-1 i halvtid, men Söderhamnslaget har tappat andra halvlekar på sistone. Andra halvlek slutade 2-2 och Broberg vann säkert. Viktiga poäng i kampen om en fjärde plats i Elitserien, vilket innebär fördel genom fler hemmamatcher i kvartsfinal.