Elitserien: Hammarby och Vänersborg delade på poängen

Hammarby smVänersborg LDet var en jämn match mellan två lag som har slutspel i sikte. Matchen slutade 3-3 och var tidvis något stökigt i första halvlek mellan två lag som spelar om att nå en placering bland de fyra bästa lagen i Elitserien.

Det var Hammarby som fick jaga i kapp Vänersborgsledningar under matchen. Joakim Hedqvist gav Vänersborg ledningen på en hörna och Olle

Olle Berglundh gjorde sitt första mål för sin nya klubb IFK Vänersborg i Elitserien.

Berglundh ökade på ledningen till 2-0. Målet var Olles första elitseriemål i Vänersborgsdressen. Före halvtid reducerade  Jesper Jonsson till 1-2.  Det var en svårspelad is under större delen av andra halvlek.

I andra halvleken kvitterade Hammarby genom Misja Pasjkin på en straff efter att Robin Sundin dragits ner redan efter några minuters spel i andra halvlek. Vänersborg hade mycket boll därefter och återtog ledningen i 56:e matchminuten genom Mikko Lukkarila.
Hammarbys nyförvärv från Ljusdal, Kalle Mårtensson, gjorde matchens sista mål efter en elegant framspelning av Jesper Jonsson.

Matchen slutade 3-3 där IFK  hade ett par ypperliga tillfällen att återta ledningen och få med sig båda poängen hem till Vänersborg.

Robin Sundin i Hammarby tyckte isen var svårspelad is där det blev mycket på chans.
Känns 3-3 rättvist i kväll?
– Jo i slutändan var det nog ett rättvist resultat.

Jocke Hedqvist i Vänersborg fick sitta på botbänken vid ett par tillfällen totalt utdömdes det hela 120 utvisningsminuter i matchen.
– Tycker att vi gör en bra match o skapar mer målchanser än Hammarby o kanske borde vunnit . Men vi är nöjda med poängen

Hammarby – IFK Vänersborg 3-3 (1-2)
Mål, Hby: Kalle Mårtensson, Misja Pasjkin, Jesper Jonsson
Vbg: Mikko Lukkarila, Olle Berglundh, Joakim Hedqvist
Hörnor: 4-3 Hörnmål: 0-1
Straffar 1-0 Straffmål 1-0
Utv: Hby 6×10  VBG 6×10
Publik: 2 011