Elitserien: Sirius och Tillberga tog säsongens första seger

I dag skedde årets andra praktskräll i ABB Arena när Tillberga besegrade tidigare seriesuveränerna Sandvikens AIK. För en vecka sedan var det Västerås SK som föll oväntat mot IFK Kungälv. I Trollhättan tog Sirius sina första poäng och seger när man tog revansch från fjolårets kvalförlust i Slättbergshallen mot Gripen.

Tillberga LSAIK S litenTillberga lyckades knäcka Sandvikens AIK och vinna med 7-6. När Sandviken hämtade upp underläget vände Tillberga igen trots missad straff. Pekka Rintala matchvinnare med sitt 7-6 mål i matchens slutsekunder.
Oskar Robertsson tränare i Tillberga: – Gött så in h-e! Idag var bollen extra rund…
Bandyworld bad Anders Jakbosson, tränare i SAIK, om en analys av matchen: – Resultatet var rättvist, behövs ingen mer analys.
Ni är obesegrade och varit tämligen överlägsna i samtliga matcher utan mot Vänersborg. Kommer nu upp till tidigare nivå jämfört med tidigare matcher? – Vi är inte i närheten av den nivån idag.

Hammarby smBroberg LHammarby tog i kväll sin andra seger när Broberg Söderhamn besegrades. Hammarbyfick klara sig utan sjuke Ulf Einarsson och sedan tidigare skadade Per Einarsson och Robert Rimgård. Kasper Milegård ersatte Ulf och svarade för ett av Hammarbys mål i första halvlek.  David Pizzoni Elving blev tvåmålsskytt för Hammarby. I Brobergs saknades Robert Dammbro och Dennis Wasberg som lämnade återbud i morse.

Brobergtränaren Fredrik Rexin:
– Vi pratade innan matchen om att dom skulle komma första 10-15, precis vad dom gjorde. Tyvärr löser vi det inte tillräckligt bra. Därefter växer vi in i matchen. Och jag tycker vi är det bättre laget i andra halvlek. Skapar fler chanser än Hammarby, dom får kontra på oss och gör det riktigt bra och gör sina mål direkt efter våra reduceringar. Bra match fram till straffområdet av oss…

Broberg brände en straff vid ställningen 2-0. Ett par minuter därefter reducerade Jonas Nygren för Broberg som har fortsatt låg effektivitet på sina hörnor. Broberg hade 14 hörnor utan mål i går.

Så här tyckte Robin Sundin om matchen:
– Böljande match, där vi ändå vinner rättvist i slutändan. Vi spelar okej och vinner rättvist!

Vetlanda LEdsbyn smVetlandas segersvit i SAPA Arena fortsätter. Vetlanda gjorde en stabil insats mot Edsbyn och ledde med 5-2 då Jonas Claesson upprördes av en utvisning på Patrik Johansson. Domare Jonas Kandell svarade med att visa Jonas upp på läktaren och Edsbyn fick spela med två man mer. Edsbyn reducerade till 5-3 men kom inte närmare.
En skön seger för Vetlanda och Patrik Johansson:
– Jag tycker vi gör en riktigt bra match, framförallt i 70 min. Vi skapar mängder med chanser och borde haft några måls ledning till. I slutet känns det som vi spelar lite för mycket på vår ledning och tappar spelet men det kändes inte som att segern var hotad. Skönt att studsa tillbaka efter SAIK-matchen.

Gripen LSirius smSirius tog en efterlängtad seger i bortamötet mot Gripen Trollhättan.
En skön revansch för fjolårets kvalförlust i Slättbergshallen. Ställningen var 0-0 ända fram tills cirka fem minuter återstod av första halvlek då Tobias Andersson gav Sirius ledningen.  Bara några minuter senare ökade David Thoren på till 0-2. Gripen hade ett utmärkt tillfälle att reducera till 1-2 på en straff som brändes.
Magnus Nordin var inte nöjd med Gripens insats speciellt inte i den första halvleken: – Bedrövlig första halvlek, något bättre i andra men då är vi redan i underläge och får jag vilket öppnar  upp för omställningar som Sirius utnyttjar. Som helhet en underkänd prestation.

Kontringslägena var något Markus Kumpuoja trivdes med. Markus hade en lyckad kväll och gjorde hela fyra mål och Sirius vann till slut 6-2. Ett av Markus mål var för övrigt målvakten Gustav Holmgren som svarade för assisten!

– Jättebra första halvlek, sammanfattade Sirius Joel Wigren efter matchen och fortsatte: Vi var det klart bättre laget. Andra halvlek klev dom upp lite och vi fick inte ha samma bollhållning som första 45. Men vi fick bra kontringslägen istället och lyckades ta till vara på dom riktigt bra.

Sirius Daniel Barneskär fick bäras av isen på bår i mitten av första halvlek knäskadad.

Kalix LVästerås SK Kalix föll i kväll mot svenska mästarna Västerås SK. – Regn, regn, och regn, beskrev Ted Bergström matchen. En riktig ”krigarmatch”. Västerås SK tog därmed en efterlängtad seger efter två raka förluster. 680 personer trotsade iskalla vädret med både regn och nollgradigt.

Det blev även en målsnål match. Efter första halvlek hade gästerna och Svenskamästarna ledningen med 2-0. Kalix lyckades inte göra något mål i matchen utan Västerås gick i från och vann med 4-0.

Hur var matchen i dag?
– Ja du skitväder från minut ett. Vi gör inte mål på dom chanserna vi får samtidigt som  Västerås SK är mer effektiva än oss idag, sammanfattade Christoffer Norin matchen .
Ted Bergström framhöll effektiviteten något man saknade förra veckan mot IFK Kungälv:
– Tycker att vi vinner välförtjänt tack vare att vi jobbar stenhårt, vinner mycket 50/50 dueller och är effektiva när de få lägen som blir dyker upp

Tillberga – Sandvikens AIK 7-6 (4-2)
Mål TB: Robin Andersson 2, Emil Kaup, Jimmy Jansson, Kim Barklund, Ivan Lebedev, Pekka Rintala:
SAIK: Patrik Nilsson 2, Erik Petterson 2, Christoffer Edlund, Linus Forslund.
Hörnor: 6-7 Hörnmål: 1-0
Strffar: 1-1 Straffmål: 0-1
Utvisningar: TB 2×10 SAIK 10