Elitserien: Dags för Vänerslaget!

Vänerslaget mellan IFK Vänersborg och Villa Lidköping lockar storpublik. Kvällens derby blir inget undantag.


25% på allt från Espirit – DAM
Stor Esprit-kampanj! Man

Fredagskväll och laddat med intressanta matcher. Dessutom kryddat med vänerderby, västgötaderby eller vad ni nu vill kalla det för. Det är i alla fall derbydags med stort D. En match mellan två lag som har fått en bra start och tycks må riktigt bra!
Tabellfyran Vänersborg tar emot serietvåan Villa Lidköping i en kokande välfylld Vänersborgs Arena.
Det lär inte vara några problem med att ladda i november mörkret.
I övrigt så har äntligen Broberg ett lag utan skador och sjukdomar att ställa upp med. Det kommer lägligt till fyrpoängsmatchen mot Kalix i kväll.
Poängtörstande Bollnäs jagar poäng och det lär inte vara några problem med inställningen där när Kungälv kommer på besök.   Edsbyn får tillbaka Mattias Hammarström i kväll i ett toppmötet mot Hammarby. Den grönvita har däremot fortsatt bröderna Einarsson borta och även Robert Rimgård. 

 

Vänersborg LVillaSMIFK Vänersborg – Villa Lidköping
Vänersborg utan förlust sedan hemmapremiären mot Sandviken tar emot obesegrade Villa Lidköping. Två lag som kan spela utan press utan bara fokusera på kvällens drabbning. Visserligen finns skador och avbräck men det är inget nytt utan något man spelat med under inledningen av serien. Prestige finns i de här matcherna så de 4 – 5 000 som kommer i kväll lär som vanligt få sen en händelsefylld bandymatch med två lag som säkerligen vill befästa sin position topp fyra. Villa Lidköping kan för övrigt ta över Sandvikens AIKs serieledning vid seger i kväll.

Jocke Hedqvist, målkung i Vänersborg:
– Alla är friska och krya i truppen! Kommer bli mycket folk och härligt drag kring derbyt. Detta är en av dom roligaste matcherna på säsongen.

Johan Sixtensson, tränare i Villa Lidköping:
– Vi mår utmärkt såhär inför derbyt, samtliga i truppen är skadefria utom Florén som är indisponibel! Jon har börjat träna men är inte med i matchtruppen ännu. Vi ser fram emot matchen ikväll, vi har en bra trend i ryggen och känner oss trygga i vårt spel. Gäller att vara förberedda mentalt inför kvällen, alltid mycket känslor och publik som driver på! Vi längtar kort och gott till kvällen!

Broberg LKalix LBroberg Söderhamn – Kalix
Is-, skade- och sjukdomsproblem har ”förgyllt ” Brobergs säsong så här långt. Men nu har allt rättats till och Broberg har allt på plats. Kalix besöker Hällåsen och det är en riktig fyrapoängsmatch mellan lagen i kampen om en slutspelsplats. Kalix ovanför slutspelsstrecket medan Broberg är två poäng efter och nedanför slutspelstrecket. Går Broberg förbi Kalix eller är det rödblåvita som befäster slutspelsplatsen? Intressant möte minst sagt.

Fredrik Rexin, tränare Broberg Söderhamn.
– Alla är hela och friska för första gången denna säsongen, så alla finns tillgängliga. Nu har vi tre fredagsmatcher i rad på hemmaplan, så hoppas på bra stämning på läktarna.
Björn Hellman, målvakt i Kalix.
– Johan Sundquist är skada sig mot VSK så han är inte med idag ! Vi åker till Söderhamn för att plocka hem 2 poäng.
– Jag kommer inte ihåg om vi någonsin har tagit poäng mot Broberg, vi är revansch sugna!!!!!!

 

Bollnäs miniKungälvSMBollnäs GIF- IFK Kungälv
Tabellfemman var första lag att skrälla i ABB-Arena. Kungälv vann som bekant mot VSK som hade svårt att göra mål vad det verkade. Nu är det Bollnäs som är motståndet. Giffarna lär ha mycket boll, vilket tycks passa Kungälv ganska bra. All press ligger på Bollnäs i kväll. En riktig måste match för hemmalaget som just nu ligger på kvalplats men förstås har slutspelsambitioner.

Ville Altonen, finsklandslagsspelare i Bollnäs GIF.
– Alla är tillgängliga för spel vad jag vet. Vi har haft bra träningsvecka så vi kommer till kvällens match bra förberedd.

Mathias Johansson, lagkapten i IFK Kungälv:
– Det e bra, vi sitter på bussen på väg upp. Alla är hela å friska så det är inga ändringar idag.

Edsbyn smHammarby smEdsbyns IF – Hammarby
Två lag som ligger på slutspel men vill skaffa sig bättre position. Båda lagen är nog ändå relativt nöjda med vad lagen har presterat så här långt med tanke på omständigheterna och motståndet. I dag gäller det dock att plocka poäng för att ge förutsättningar för topp fyra. Efter kvällen har vi hunnit 1/5 i årets elitseriesäsong.

Magnus Kuben Olsson i Edsbyn:
– Läget är bra. Hammarström är tillbaka så ett stort plus. Härlig fredag hemma mot Hammarby inför förhoppningsvis mycket folk.
Edsbyn får fortsätta att klara sig utan Joel Edling även i kväll.

Robin Sundin spelare i Hammarby:
-Tja, det är bra och vi känns fokuserade inför matchen ikväll. Uffe Einarsson var sjuk senast och vilar även idag. I övrigt är Per Einarsson och Robert Rimgård på väg tillbaka till spel igen. Må gott!

 

Elitserien S V O F G-I +/- P
Sandvikens AIK 5 4 0 1 43-19 24 8
Villa Lidköping BK 4 3 1 0 20-9 11 7
Vetlanda BK 5 3 0 2 15-26 -11 6
IFK Vänersborg 4 2 1 1 18-13 5 5
IFK Kungälv 4 2 1 1 17-14 3 5
Hammarby IF 4 2 1 1 12-9 3 5
Kalix 4 2 1 1 12-13 -1 5
Edsbyns IF 4 2 0 2 22-18 4 4
Västerås SK 4 2 0 2 14-14 0 4
Broberg/ Söderhamn 4 1 1 2 13-14 -1 3
Bollnäs GIF 4 1 0 3 10-13 -3 2
IK Sirius 4 1 0 3 9-15 -6 2
TB Västerås 4 1 0 3 15-25 -10 2
Gripen Trollhättan BK 4 0 0 4 8-26 -18 0

 

Läs också