Elitserien: Villa återtog serieledningen

Villa Lidköping återtog serieledningen efter bortaseger i seriefinalen mot Sandvikens AIK. Stabilt försvarsspel av Villa med Martin Johansson som dirigent och bra offensivt spel grundlade segern.

SAIK S litenVillaSMSAIK fick sig besegrade på hemmaplan för första gången denna säsongen precis som Villa fick i onsdags mot Edsbyn. Mattias Johansson20 Mattias Johansson fick chansen när Johan Malmqvist var sjuk och gjorde två mål. Daniel Andersson blev också tvåmålsskytt. Villa vann rättvist och var bättre än SAIK.

Villatränaren Johan Sixtensson fick avsluta veckan med bortasger en fredag igen:
– Alltid enklare med helg när man vunnit, så det är vi glada för!
– Tycker nog vi kontrollerar denna matchen rätt bra. Saik har ju självklart mycket boll som de brukar men vi lyckades hålla laget kort så de fick svårt att spela i oss! Offensivt varierar vi omställningar med bra bollhållande och vågar anfalla med mycket folk.
Någon eller några spelare som du vill framhålla?
– En laginsats rakt igenom!

Anders Jakobsson sammanfattade matchen: – Villa vann rättvist de var klart bättre än oss.

Bollnäs miniSirius smNej det blev ingen skräll för Sirius i bortamötet mot Bollnäs.

Hemmalaget vann med 11-3. Efter 5-2 i halvtid gjorde Sirius, liksom i den första halvleken, det första målet i andra halvlek. Knappa kvarten gör Per Hellmyrs 6-3….
Sirius Joel Wigren sammanfattar matchen: – Det var en jämn match spelmässigt i 60 minuter. När dom gör sexan och sjuan så går luften lite ur oss och resultat rinner i väg. Vilket är synd. Men jag tycker vi bjuder upp till en bra fight idag ändå under lång tid. Sedan var Hellmyrs och Bella (Daniel Berlin) oerhört jobbiga att möta idag. Fruktansvärt bra.

Victor Lundberg skadad vet du illa det är?
– Lundberg fick en ful smäll mot ryggen av Oskar Olsson. Har vi otur så är det illa, vet inte riktigt om det är mjuk eller hård delar som är skadade. Det visar sig säker de närmsta dagarna hur allvarligt det är. Tråkigt för oss och tråkigt för Viktor.

Bollnäs kan ju göra mål och så beskriver Ville Altonen hemmalagets seger:
-Vi spelade med bredd front och alla ville bidra. Sirius skapar få farliga läge och vi spelar stabilt hemåt. Vi har bra go i laget och bra energi. Många som fick göra mål idag.

Tillberga L Hammarby smTillberga höll jämna steg men lyckades inte ända fram mot Hammarby i kväll. När matchen var väl var avgjord sprang siffrorna i väg något och matchen slutade 2-8. Misja Pasjkin blev tremålsskyt för Hammarby.

Tillberga har ny match på söndag att se fram emot då det blir lokalderby mot Västerås SK.
– Vi gör en jättebra match i 75 minuter tills det att de gör 2-3 och 2-4 då blir det pyspunka och vi tappar spelet och energin tyvärr, sammanfattade Jesper Flodström matchen. Men bara ladda om och se fram mot derbyt på söndag! Då ska vi ge Västerås SK en riktig fight i 90 minuter.

Broberg LVästerås SKBroberg lyckades inte få hela vägen fram mot Västerås SK i kväll. Västerås klättrar i tabellen till en andra plats och passerar Sandvikens AIK.

Första målet dröjde till den tjugonde matchminuten då Söderhamnarna fick se sitt lag ta ledningen på en straff genom Joakim Berglund. Västerås kvitterade och tog även ledningen inom loppet fem minuter genom Anders Brun och Jonas Nilsson. Därefter var det Broberg som fick försöka ägna sig att försöka komma i kapp gästerna. Visserligen hade man utjämnat till 2-2, men det efter en stund in i andra halvlek hade Mikael Olsson gjort två mål och ställningen var 2-4. Broberg reducerade till 3-4 och hade därefter möjligheten att kvittera under en period då Västerås hade tre man på utvisningsbänken.

– Fantastiskt skön seger, tyckte Ted Bergström efter matchen som han beskriver så här:  Den var väl lite svängig men vi visade återigen vilken styrka vi har i det här laget när vi bestämmer oss.

Ni ledde med 4-3 och drabbades av tre utvisningar på kort tid men lyckades reda ut det?
– Ja vad ska man säga… tror vi har åtta utvisningar?  ….och då är det ändå en snäll match, kommenterade Ted Bergström efter matchen.

Vänersborg LKalix LIFK Vänersborg tog två mycket viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats.

Kalix besegrades med 5-2 och tremålsskytten Jocke Hedqvist säger så här om matchen: – Ja vi vinner fast vi inte är på topp och det är en bra egenskap. Vi skapade många chanser men fick inte dit bollen i första ocj i andra går vi ifrån när vi spelar bra en period. Mycket skönt och vinna, understrycker Jocke avslutningsvis.

Matchfakta
Bollnäs – Sirius 11-3 (5-2)
Mål: GIF: Per Hellmyrs 2, Tobias Björklund 2, Daniel Berlin 2, Ville Altonen, Oskar Olsson, Samuli Helavuori, Marcus Ståhl.
Markus Kumpuoja 2, Johan Jansson Hydling.
Hörnor: 9-5 Hörnmål: 0-1