Elitserien: Västerås befäster sin serieledning

Oscar Gröhn två målsskytt när Västerås SK besegrade Edsbyns IF med 5-2

Vetlanda 4o pGripen LSjätte raka hemmasegern för Vetlanda när Gripen Trollhättan besegrades med 5-4. Joakim Andersson matchvinnare med sitt

Joakim Andersson Foto: Vetlanda BK

andra mål fem minuter före slutet. – Oerhört sköna poäng, kommenterade Sebastian Ytterell segern.

Gripen var nära ännu en poäng. Denna gång mot Vetlanda som ännu är obesegrade denna säsongen i SAPA-arena. Gripen ledde med 2-3 i halvtid efter att ha vänt Vetlandas 2-1-ledning halvvägs in i den första halvleken. Mikael Nilsson och Philip Lennartsson återgav Vetlanda ledningen genom två hörnmål. Johan Grahn och Gripen kvitterade omgående och bara tio minuter återstod. Nyblivna landslagsmannen gjorde sitt andra mål för kvällen och det avgörande målet. Viktiga poäng för Vetlanda som nu ligger femma i tabellen och tre poängs övertag till kvintetten Bollnäs, Kungälv, Broberg och Kalix som jagar den sista slutspelsstrecket.

Sebastian Ytterell beskrev dagens seger:
– Jag tycker vi börjar bra första och får fast dem bra i början av första halvlek. Sedan tappar vi kontrollen över matchen lite med en del slarv och vi blir därmed lite långa och utspridda i defensiven resten av första halvleken!
– I andra halvlek känns det som vi kommer ut med mer energi och tar över matchen igen! Vi skapar en del bra lägen och skönt att trycka in två hörnmål, starkt att vända igen efter att Gripen kvitterar till 4-4!
Magnus Nordin tränare i Gripen sammanfattade matchen:
– Så där match från vår sida faktiskt, även om vi krigar oss kvar på ett bra sätt. Orkar inte hålla ihop det andra hela vägen. Vi tappar Martin Hagman, ljumske, och får gå på två avbytare andra halvlek. Blir lite för tungt när deras stjärnspelare börja röra på sig ordentligt. Vi förlorade med 10-3 i Sapa Cupen för två månader sedan och nu med uddamålet så vi tar kliv i utvecklingen.

På tisdag är det Villa Lidköpings tur som första gästande lag att ta få med sig en poäng från Vetlanda denna säsongen. Gripen åter till Stockholm för möte mot Hammarby.

6 Simon Jansson VSK 2

Västerås SKEdsbyn smVästerås SK tog en tidig tvåmålsledning mot Edsbyn. Redan efter tio  minuter hade Oscar Gröhn och Ted Bergström gjort varsitt mål. Edsbyn tog tidig time-out, men fem minuter senare ökade Patrik Sjöström på till 3-0.  Ett tidigt underläge är något Edsbyn gjort sig bekanta med de senaste matcherna. Mot Kungälv vändes ett underläge däremot inte senast mot Kalix. Edsbyn närmade sig tremålsunderläget även i dag, men närmare än 3-2 kom inte Edsbyn. Istället ökade Jonas Nilsson och Oscar Gröhn på VSK-ledningen och fastställdes slutresultatet till 5-2 inför drygt 2 200 åskådare i ABB-Arena.

Simon Jansson tyckte till om matchen: –  Det var tufft , dom är bra defensivt så de tog tid för oss att luckra upp deras försvar! De var kul att spela mot dom, det var speciellt, avslutade Simon efter segern mot Edsbyn där han spelat de senaste säsongerna.

Ted Bergström, Västerås SK, var nöjd med segern och framförallt inledningen av matchen:
– Jo den var bra. Första halvtimmen är makalöst bra måste jag säga! Sen blir vi lite nonchalanta och släpper in byn i matchen igen. Men över lag en bra insats och två nya två  poäng är alltid det viktigaste.

Västerås befäste serieledningen genom sin sjunde raka seger och är nu tre poäng före Sandvikens AIK. Dock med en match mer spelad.