Hammarby vann reprisen

Allt var sig likt från fjolårssäsongen SM-final mellan Hammarby och Bollnäs. Mycket publik, nära 3 000, två heltända lag och snöfall! Snöfallet gjorde att matchen spelades i 3×30 minuter. Patrik Nilsson gav Hammarby ledningen på hörna redan i andra matchminuten. Juho Liukkonen kvitterade efter tjugominuter även det på hörna. Därefter var det mållöst ända till det återstod ett par minuter. Då fick Hammarby den straffen som inte Bollnäs fick i SM-finalen. Juha Liukkonen dömdes för att ha ena knät i isen. Tuff straff och Patrik Nilssong gjorde inget misstag, utan Hammarby kunde gå segrande ur denna tuffa striden.

Västerås SK går allt tyngre och tyngre. Det forna topplaget Västerås SK har problem. Laget har ett bra lag ett lag som vann SM-Guld för bara några säsonger sedan. Några har givetvis försvunnit, men nya spelare har tillkommit som väl håller en bra nivå. Ändå får inte Västerås SK till det. Frågetecknen hopar sig. I kväll blev det en blytung förlust mot Vetlanda som vann med 2-5. Västerås hade ledningen i halvlek efter 1-0 genom Anders Bruun på hörna. Bollnäs vända därefter matchen och gick upp till 1-2. Tobias Holmberg kvitterade visserligen till 2-2, men därefter gjorde Tim Persson ett och Patrik Gustavfsson två mål. Tomas Knutsson och Johan Löfstedt gjorde varsitt för Vetlanda. Vetlanda klättrade i tabellen och är nu åter på slutspelsplats.

IFK Vänersborg tog en viktig seger i Göta älvs derbyt mot IFK Kungälv. Trots massivt stöd från tilltresta supporter från Kungälv var IFK Vänersborg det starkare laget och vann med 5-3 inför 1 700 åskådare. Viktor Weiselius och Mikael Olsson gjorde två mål för Vänersborg och Fred Skoglund gjorde två mål för Kungälv.

Sirius vann mot Haparanda efter det att man fått ordning på målskyttet. Sirius gick upp till 5-2 i början av andra halvlek, men Haparandra förändrade spelet och skapade oro i Sirius. När 25 minuter återstod gjorde så Haparanda 5-3 genom Peter Stock. Haparanda lyckades dock inte göra fler mål, utan istället gjorde Sirius 6-3 när fem minuter återstod genom Kalle Spjuth och Christian Mickelsson fastställde resultatet till 7-3.

Tabellen blir allt mer intressant. Broberg hakade i och med dagens seger mot Boltic på i toppen tillsammans med Sandviken, Villa och Hammarby. Villa och Broberg möts på söndag, en riktigt viktig match i kampen om toppplaceringar.
Det skiljer tre poäng från topp kvarteten och nästa gäng med Edsbyn, Vetlanda, Västerås, Bollnäs och IFK Kungälv. Sirius och Vänersborg är de lagen som ser starkast ut därefter, men de har många poäng upp till slutspel. Det är dock lag som normalt har kvalité för att nå slutspel med årets trupp.