Elitserien: Uppskjutet eller inte? Det är frågan det

I morgon är det planerat för västsvenskt derby mellan IFK Kungälv och Villa Lidköping. Frågan är om det blir någon match eller inte. Situationen var liknande i fjol. Då flyttades matchen och fick nytt speldatum.
IFK Kungälv har annonserat och meddelandet att det inte blir någon match i morgon. Bollen ligger hos IFK Kungälv enligt Svenska Bandyförbundets tävlingsansvarig Mickael Ericsson. Förbundet vill att föreningarna kommer överens. Vid lunchtid i går tog föreningarna de första kontakterna, men redan dagen innan hade IFK Kungälv gått ut med att matchen var inställd. Villa Lidköping vill spela matchen som planerat. Kungälv tog beslutet på egen hand.

– Samtal pågår mellan föreningarna och Villa har sagt sitt i frågan och vi väntar nu på att Kungälv finner en lösning på detta.

– Vi på Svenska Bandyförbundet vill att föreningar ska lösa sådant här i samförstånd. De har igår vid 14-tiden pratat med varandra och därefter så väntar jag nu på ett svar från Kungälv. Om detta svar inte kommer så måste SBFs tävlingskommitté ta ett beslut.

Läs också