Elitserien: Villa bortaslag Kalix – Daniel Andersson inblandad i alla målen!

#83 Daniel Andersson Villa Lidiköping (C) Johan Spanås Bandyfoto.se

Kalix LVillaSMVilla Lidköping med 5-2 i bortamötet mot Kalix som stretade emot. David Karlsson gav Villaledningen på en hörna. Davids femte hörnmål för säsongen. Kalix kvitterade när de båda ex-villaiterna var i farten. Erik Olovsson spelade fram Christoffer Norin till 1-1, vilket också var siffrorna i paus. I andra halvlek så fick Kalix straff direkt efter ett par minuters spel bara. Johan Sundqvist gjorde inget misstag och hemmalaget ledde med 2-1. Villa Lidköping lyckades vända med fyra raka mål. Daniel Andersson gjorde själv ett mål men spelade också fram till de övriga fyra villamålen.

Johan Sixtensson, Villatränare var nöjd med segern: – Väldigt skön seger! Alltid lite besvärligt här. Vi var allmänt lite sega i första trots att vi skapar! Men vi är ju stabila i vår defensiv och det ger lugn och ro, framåt händer det ju alltid nåt förr eller senare! Vi var här för att vinna och det gjorde vi, nu gäller det att tanka om inför söndag!

För Kalix blir det att ladda om för revansch på söndag.  – Tungt att få stryk givetvis, men villa är lite hetare idag när lägena kommer, kommenterade Christoffer Norin efter matchen. – Känns som om vi kan mycket bättre än det vi visar upp idag.

Vänersborg LEdsbyn smMagnus Olsson gjorde i kväll sin 700:e match för Edsbyn och dessutom ett mål i bortamötet mot IFK Vänersborg. Det blev dock förlust för Byn och Magnus. – Jobbig förlust, sa Magnus efter matchen.
Christoffer Fagerström provade skottlyckan och gjorde tre mål som avgjorde matchen.

David Borvall räddade en straff för Vänersborg vid ställningen 5-3. Magnus Olsson reducerade några minuter senare, men inom loppet av fem minuter hade Christoffer gjort två av sina mål och fastställt slutresultatet till 7-4.
Vänersborg tog viktiga poäng i kampen om slutspel. Dubbla förluster mot Edsbyn hade varit tufft för att nå en slutspelsplats. Edsbyn missade chansen att slå sig in i tabellens toppfyra. Edsbyn har dock bra kontakt med Hammarby och Sandviken.

Jocke Hedqvist, Varför vinner ni i kväll?
– För att vi sliter som ett lag o ger oss aldrig.. (Martin) Röing fick lämna in på eftermiddagen och även Löf (Adam Herou Löf) var borta så på förhand var det tufft.. – Men jävlar vad ett lag kan göra ihop..
Löf och Röing var sjuka. Noterbart är också att junioren Joakim ”Kimmen” Johansson hoppade in och gjorde mål för IFK. Joakim är klar för att lånas ut till allsvenska Frillesås.

– Tycker vi har jättekontroll i 43 minuter och hade många bra lägen till fler mål, kommenterade Magnus Kuben Olsson.  – Sedan gör dom två mål sista två minuterna i slutet av första på några misstag av oss.   De för energi in i paus av det. Sen blir det hafsigt och stressat i andra.
– Jobbig förlust, avslutar Edsbynikonen.

Bollnäs miniSAIK S litenBollnäs vann med klara 6-1 och kammade hem viktiga två poäng mot Sandvikens AIK.
– Vi hittade en bra nivå senast mot Edsbyn och det fortsatte idag, sa Ville Altonen efter segern.
– Vi är hetare och större. Sliter och jobbar bra som ett lag. Vi får utdelning rätt så tidig. Isen blev lite trög efter 25-30 minuter och vi kunde hantera det bättre. Saik skapade inte så mycket farliga lägen under hela 90 minuter. Det måste vi se till att dem inte gör det på tisdag heller.

Redan efter femton minuter hade hemmalaget en 3-0-ledning som stod sig till halvtid. Daniel Berlin var tillbaka efter sjukdom senaste och gjorde två av matchens mål. SAIKs reducering kom först vid ställningen 6-0 och när en minut av matchen återstod. Med segern tog sig Bollnäs över slutspelsstrecket och passerade både Vetlanda och IFK Kungälv som nu är nedanför slutspelsstrecket.
1-6 mot Bollnäs. Vad säger man då?
– Inte mycket, vi gör inte många saker rätt samtidigt som Bollnäs är bra, kommenterade Anders Jakobsson, tränare SAIK. – Jobbig inledning med 0-2 efter sex minuter sedan blir vi jagande.

Sirius smHammarby smSirius skrällde som bekant mot Hammarby i onsdags. I kväll blev det stopp även om Sirius ledde med 2-1 i halvtid. I andra halvlek vände Hammarby och vann med klara 2-8.

Varför vinner ni idag Robin Sundin?
– Helt enkelt för att vi är ett bättre bandylag. Samt att vi i andra spelar upp när vi har medvind, 7-0 säger sitt!
Du gör själv tre mål i kväll. – Yes de va skönt att få lite utdelning idag.

Det blev något av ketchupeffekt för Hammarby i kväll. På lagets sju första hörnor gör man hela fyra mål!  Men matchavgörandet kommer med tre spelmål på fem minuter när man går från 2-3 till 2-6. Hammarby passerar Sandvikens AIK till tredje plats i tabellen.

Broberg LTillberga L

Tillberga ledde länge och väl och var tio minuter från en seger och revansch i bortamötet mot Broberg. Martin Söderberg gav dock Broberg ledningen i matchen  och det första halvleks enda mål. Under en tiominutersperiod i andra vände Tillberga på matchen med tre mål på åtta minuter. 1-3 stod sig till 25 minuter återstod då Fredrik Söderberg slog till med sitt andra mål i matchen till 2-3. I den 81:a matchminuten får Broberg en hörna och Adam Wijk gör mål strax därefter. Adam Wijk gör även 4-3 i samband med en hörna.
Ruggigt otacksamt slut på matchen? – Svårt analysera detta nu, fruktansvärt förbannad, kommenterade Jesper Flodström förlusten för Tillberga.

Sidan uppdateras fortlöpande under kvällen med kommenterar och fakta från kvällens matcher.

Bollnäs – Sandviken 6-1 (3-0)
Mål, GIF: Daniel Berlin 2, Ville Altonen, Per Hellmyrs, Christian Mickelsson, Samuli Helavuori

Vänersborg – Edsbyn 7-4 (2-2)
Mål, IFK: Christoffer Fagerström 3, Joakim Hedqvist, Joakim Andersson, Mikko Lukkarila, Nils Berner
EIF: Jonas Edling, Dainel Liw, Hans Andersson, Magnus Olsson
Hörnor: 9-9 Hörnmål: 1-1