Elitserien: Gripens första seger!

Gripen Trollhättan vann det västsvenska derbyt mot IFK Kungälv. Johan Grahn blev matchvinnare med sitt 5-4-mål i den 88:e matchminuten. Johan Grahn blev tvåmålsskytt i matchen.- Det var en hyfsat jämn match men vi var hetare, kommenterar Magnus Nordin tränare i Gripen

Varför vinner ni? – Vi gjorde egentligen inget annorlunda, men vi var rejälare och tuffare i vårt agerande. Precis som vi pratat om innan
– Vi gjorde några mindre ändringar taktiskt som full väl ut men det var spelarnas kamp och vilja som avgjorde matchen.
Någon eller något bra ni gör som du vill framhålla speciellt?
. Kul för vår målvakt Robin Eliasson att få vinna i sin elitseriedebut

IFK Kungälv fick en kanonstart när Axel Ekholm gav laget ledningen redan i tredje matchminuten. Men det var Gripen som gick till halvtidsvila med en 3-1-ledning. Johan Karlsson kvitterade och bara ett par minuter senare tog Gripen ledningen genom Johan Grahn på en hörna. Tony Eklind ökade på ledningen.
IFK Kungälv fick en rivstart även i andra halvlek. Lukas Persson reducerade efter knappt tre minuter och tio minuter hade IFK kvitterat. Målet gjordes av Adam Rudell. Återigen spelade Kungälv utan lagkapten Mathias Johansson som stått över de två senaste matcherna på grund av en skada.

Tony Eklind återgav Gripen ledningen i matchen på en hörna till 4-3. Robin Mohlén kvitterade till 4-4 framspelad av Ted Skoglund. Ted spelade fram till tre mål i matchen. Det räckte inte för slutspelsjagande IFK Kungälv istället var det Gripen som avgick med segern efter att Johan Grahn gjorde 5-4-målet i den 88:e matchminuten.