Elitserien: Villa får fira nyår som serieledare!

Villa

Broberg vann hälsingederbyt mot Edsbyn, medan Bollnäs vann viktiga poäng i en svängig kamp mot Vänersborg. Kungälv tog viktig poäng mot Hammarby och ger inte upp hoppet om slutspelet. Tillberga vände och vann mot Sirius.
Villa vann västgötaderbyt och får fira nyår som nya serieledare!

Gripen LVillaSMGripen Trollhättan spelade 0-0 i förstas halvlek mot nya serieledarna Villa Lidköping.

Anssi Hänninen gjorde sitt första elitseriemål när han reducerade för Gripen med sitt 2-6 mål och fastställde slutresultatet. Villa Lidköping seglar upp i serieledningen och fira nyår som serieledare. Villajunioren Joel Broberg gjorde elitseriepremiär.

Gripentränaren Magnus Nordin kommenterade matchen så här:
– Grymt stolt över att vi efter den mindre bra insatsen på annandagen kommer tillbaka och gör en så bra första halvlek och inte bara lägger oss på rygg. Tyvärr står vi på hälarna i början på andra när Villa går på knock. Avslutar dock matchen snyggt. (Jens) Eklind lämnade sent återbud och vi tappar udd när han inte är med.

Villatränaren Johan Sixtensson tyckte så här om Villas uppryckning i andra halvlek:
– I andra gasar vi, bra fart och bra bolltempo på rättvända spelare!

Om du jämför läget för Villa i dag jämfört med ett år sedan vad är den eller de stora skillnaden?
– Vi har fått vara skade- och sjukdomsfria såhär långt, så vi har kunnat nöta på med det spel vi vill!  – Vi jobbar otroligt hårt i defensiven hela tiden och får längre anfall i vår offensiv där vi har många delaktiga. Segrar ger självförtroende och vi tvekar inte om vi går på en smäll! En väl sammansvetsad grupp som vill utvecklas hela tiden!

KungälvSMHammarby smIFK Kungälv och Hammarby spelade oavgjort 2-2 efter 0-0 i halvtid. Adam Rudell tvåmålsskytt för IFK.

En målsnål match i snålblåsten på Skarpe Nord. Robert Rimgård kvitterade till 2-2 för Hammarby när tio minuter återstod av matchen inför knappa 800 åskådare. Kungälv visar att man rår på slutspelslagen och att man inte gett upp drömmen om slutspel.

Kungälvs lagkapten Mathias Johansson sa så här om matchen och om slutspelschanserna:
–  Tycker det va en bra match, tycker ändå att vi ska vinna matchen. Vi har flera riktigt bra lägen som vi inte förvaltar! Vi tittar inte i tabellen utan bara ser till våra prestationer. Men gör vi en bra andra halva av serien så har vi ju chansen i alla fall. Men då måste vi upp några snäpp till!

– Svårspelat på Skarpe Nord i vind och knackig is… men resultatet är rättvist i slutändan i denna krigar match, sa Robin Sundin efter matchen. Hammarby tar sig an serieledarna Villa Lidköping efter nyår.

Broberg LEdsbyn smTvå viktiga poäng för Broberg mot Edsbyn i fyrpoängsmatchen kring slutspelsstrecket.
Broberg gick upp i en tremålsledning i hälsingederbyt mot Edsbyn i första halvlek. Edsbyn kom tillbaka och reducerade två gånger om och fick hjälp av Broberg med ett självmål till 3-3. Martin Söderberg återgav Broberg ledningen till 4-3 och resultatet höll sig till slutsignalen. Broberg är bara två poäng efter Edsbyn som är på rätt sida om slutspelsstrecket.

Brobergtränaren Fredrik Rexin kommenterade matchen så här:
– Först och främst otroligt skönt med en derbyvinst, den ger energi till fortsättningen. Vi vässar till dom sista procenten som krävs efter saikmatchen, nu njuter vi av denna vinst ikväll och laddar om inför Vänersborg borta på lördag.
Broberg reser till Vänersborg härnäst med Edsbyn tar emot Västerås SK

Sirius smTillberga L– Defensiven satt riktigt bra idag, alla krigade för varandra. Och framåt gör vi mål på tillräckligt många av de lägen vi skapar. 0-6 andra halvlek säger väl allt, sa Jesper Flodström efter 8-2-segern för Tillberga i bortamötet mot Sirius.
Noterbart är att Tillberga att det är åtta olika målskyttar för Tillberga samtidigt som Rinat Shamsutov spelar fram till tre av målen. Lagseger eller är det Rinat som ligger bakom segern?
– Definitivt en lagseger alla krigar stenhårt både i offensiv och defensiv sen klart att Rinat gör en bra match men det ska man även kunna kräva av honom.
Storsegern för Tillberga innebär att man passerar Sirius i tabellen. Båda har sexpoäng men målskillnaden skiljer lagen åt.

Bollnäs miniVänersborg LBollnäs har avslutat året på bästa sätt och lämnade planen utan förlust för femte matchen i rad.
Efter en kanonöppning med 2-0 för Bollnäs redan efter elvaminuter så tog gästande Vänersborg timeout på Sävstaås. Vänersborg vände på steken och vände till 2-3 till halvtidsvila. Bollnäs började andra som första halvlek med två snabba mål. På åtta minuter i början av andra hade Giffarna vänt till 4-3 efter två mål av matchens tremålsskytt Christian Mickelsson. Oskar Olsson ökade på till 5-3, men Vänersborg gav inte upp utan hämtade in till 5-5. Tobias Björklund gav sig in målgörandet och gjorde de två avgörande segermålen för Bollnäs till 7-5 inför drygt 1 600 åskådare.