Elitserien: Vetlanda vände 0-3 till 6-5-seger!

Joakim Andersson Foto: Vetlanda BK

Vetlanda tog en mycket viktig seger i bortamatchen mot Villa Lidköping efter 0-3 underläge i halvtid till seger med 6-4. Vetlanda vann således andra halvlek med 6-1. Tre av målen kom på straff, varav ett spelades. Joakim Andersson fyramålsskytt för Vetlanda BK och David Karlsson gjorde tre mål för Villa Lidköping inför 2 750 åskådare.

Hammarby och Västerås gick i från tidigt och vann sina matcher mot Gripen och Vänersborg. Adam Giljam tremålsskytt för Hammarby.

Tillberga vände underläge på bortaplan mot Kungälv till seger med 4-5 samtidigt som Sandviken vann knappt borta mot Kalix med 3-2 i riktig vinterkyla med bara 19 minusgrader.

Edsbyn vann desto större i bortamötet mot Sirius. Segern skrevs till 7-0 och Edsbyn bröt en förlustsvit på fyra matcher. Det var länge jämnt mellan Broberg och Bollnäs i första halvlek, men Bollnäs gled i från och vann till slut med 3-7 efter 2-3 i halvtid. Det var Bollnäs sjunde raka match utan förlust. Broberg har drabbats av en ny skada. Jonas Nygren saknades i går.

Segrarna för Vetlanda och Edsbyn samtidigt som Kungälv och Broberg förlorade sina matcher innebar att det nu skiljer tre poäng mellan sista slutspelslaget Edsbyn och  Broberg samt Kungälv under strecket.

Matchfakta

Villa Lidköping – Vetlanda 4-6 (3-0)
Mål, H: David Karlsson 3, Daniel Andersson.
B: Joakim Andersson 4, Johan Löfstedt, Marin Landström
Publik: 2 757

Sirius – Edsbyn 0-7 (0-4)
Mål, B: Oscar Wikblad, Oscar Jonsson, Daniel Liw, Joakim Svensk, Martin Frid, Jonas Edling, Daniel Välitalo

Västerås SK – Vänersborg 6-2 (5-0)
Mål, H: Magnus Joneby, Simon Jansson, Tobias Holmberg, Jonas Nilsson, Patrik Sjöström, Simon Folkesson.