Elitserien: Villa hämtade in SAIKs chocköppning!

Axel Ekholm IFK Kungälv Foto: Johan Spanås Bandyfoto.se (C)

Sandvikens AIK satte full fart mot Villa Lidköping. SAIK hade revansch att utkräva på hemmaförlusten där Villa vann med 6-2 tidigare i november. Redan efter två minuter hade SAIK gjort två mål efter två riktigt fina mål. SAIK ökade på ledningen och gick till halvtidsvila med 4-0. Villa kom tillbaka och inte bara snyggade till siffrorna inför storpubliken, utan hade 6-5-ledning strax före slutet då två både Martin Johansson och Daniel Andersson fick sätta sig på utvisningsbänken. SAIK och Patrik Nilsson kunde få till en kvittering och matchen slutade 6-6.

Axel Ekholm, P21-landslaget, räddade en viktig poäng för IFK Kungälv med två mål och ordnade poäng mot Edsbyn.

Gripen LVetlanda 4o pGripen föll i hemmamötet mot Vetlanda. Joakim Andersson fortsätter att göra mål.
I kväll blev det hela fyra mål för sitt Vetlanda som vann med 7-4. Tony Eklind gjorde tre mål för hemmalaget som hade uppförsbacke i stort sett hela matchen då Vetlanda tog ledningen redan i den tionde matchminuten och därefter gick upp till 0-3-ledning. Tony Eklind reducerade före halvtidsvila, men Joakim Andersson ökade på direkt i andra till 1-4. Gripen närmade sig dock Vetlandas tremålsövertag och var så nära som 4-5 när fem minuter återstod av matchen. Men i stället för kvittering för Gripen så är det Vetlanda avslutar matchen med två mål.

Hammarby smTillberga LHammarby tog viktiga poäng när Tillberga  besegrades. Misja Pasjkin tillbaka efter sin skada och gjorde dessutom två mål. Jesper Jonsson och Robin Sundin blev tvåmålsskyttar för hemmalaget.

Stabil 7-3 seger där vi gör det vi behöver för vinna. Tycker stundtals vi gör en bra match på svårspelad is och stark vind, kommenterade Robin Sundin Hammarbysegern.
Jesper Flodström, Tillberga:
– Vi möter ett för dagen bättre lag och vi bjuder på för mycket chanser bakåt och har svårt att få in bollen framåt. Bara ladda om för Vetlanda hemma på Hubbovallen på lördag!

KungälvSMEdsbyn smKungälv fick med sig en poäng i hemmamatchen mot Edsbyn, men missade möjlighet att ta in något på Edsbyns poängförsprång. Matchen slutade 3-3 efter 0-1 i halvtid.

Mathias Johansson, lagkapten IFK Kungälv:
– Det är en jämn match tycker jag. Vi ska ju såklart vara nöjda att vi lyckas pilla in en kvittering där i slutet, men vi har ju ett par riktigt bra lägen tidigare i matchen som vi borde förvaltat bättre
Magnus Kuben Olsson, Edsbyns IF
– Som alltid tuff borta match. Vi bra första och dom bättre andra. Så ganska rättvist med kryss över 90. Men tungt när sista bollen ramlade i. Onödigt. Kuben.

Sirius smBollnäs miniBollnäs tog ett rejält grepp om matchen när man under åtta minuter gick upp till en 3-0-ledning och fick gå till pausvila med 4-0 i bortamötet mot Sirius. Hemmalaget och Markus Kumpuoja fick en bra start på andra halvlek med ett tidigt reduceringsmål och dessutom chansen att göra 2-4 på en straff som Markus dock brände. Sirius kvittering till 2-4 kom dock, men på tok försent. Viktor Lindeberg reducerade till 2-4 på straff fem minuter slutet innan Anders Spinnars fastställde slutresultatet till 2-5 på hörna.

Ville Altonen gjorde säsongens första mål för hans del i årets elitserie.
– Vi gick ut som vi hade bestämt och spelade bra i inledningen. Det var svårt spelat eftersom det blåste rätt så rejält. Vi hanterade med vinden bra i början med i slutet av första tappade vi lite koncept. Andra var lite mer att spela av matchen. Vi hade kontroll men fick inte till det riktig. Viktigaste var två poäng. Åter bara ladda om inför fredag.

VillaSMSAIK S litenVilla Lidköping och Sandvikens AIK delade på poängen i kvällens toppmatch som slutade 6-6.
SAIK öppnade ursinnigt bra i högt tempo och bra passningsspel gjorde man två snabba mål redan efter tre minuter. Villa var rejält konfunderat och passningspelet fungerade inget vidare. Trots det saknade inte Villa målchanser. Sandviken gick till halvtidsvila med 4-0! Efter flera fina mål bland annat Erik Petterssons första som betydde 2-0. I andra halvlek fick  Villa ordning både på passningsspelet och målgörandet. Även Villa bjöd på läckra mål och där Daniels reduceringsmål till 3-4 stack ut extra. Villa vände 0-4 till 4-4, men SAIK gör då 4-5. Villa lyckas komma igen och vänder till 6-5-ledning. De 3 229 var förstås helnöjda med vändningen. När så Villa får både Martin Johansson och Daniel Andersson på utvisningsbänken så blir det jobbigt för Villa och Patrik Nilsson får göra matchens sista mål och sätta punkt för en underhållande och en av säsongs bästa elitseriematcher.

Vad tyckte då de båda tränarna om den svängiga matchen?
Johan Sixtensson, Villatränare: – Ja du…den 1:a halvleken drar vi ett stort streck över! Den 2:a visar vi en moral och karaktär som vi kommer få nytta av framöver. Imponerad av grabbarna hur de tar sig samman och på sättet vi genomför 2:a halvlek. Ja med några timmars distans så är man nog nöjd med 1p även om det blev snopet det sista.

– Två bra lag som har varsin halvlek. Skönt att få med en poäng till slut. Många bra spelare som bjuder publiken på bra sport, kommenterade Anders Jakobsson.

Tim Persson utgick under första halvlek i Villa sa så här om lagets upphämtning och skadan: – Ja där visade vi moral i andra, starkt och viktigt! Ja jag sträckte mig rejält i ljumsken i första så vad tungt!

Västerås SKBroberg LVästerås SK körde över Broberg.

Hela  9-0 skrevs segersiffrorna till för serieledande. Ted Bergström tremålsskytt kommenterade matchen så här:

– ja det var väl totalt dominans från början till slut. vi tar ju udden av dom direkt och när vi väl börjar få grepp och hål på dom så ökar vi bara. Men en bra match där många spelare gör det väldigt bra.