Elitserien: Två poäng för serieledarna mot Gripen

Västerås SKGripen L Västerås SK besegrade Gripen – ingen överraskning. Men Gripen vände VSKs ledningsmål i första minuten till 1-2-ledning efter fem minuters spel. Patrik Sjöström tremålsskytt.

Det tog mindre än en minut innan serieledande tog ledningen genom Tobias Holmberg mot elitserienykomlingarna Gripen Trollhättan. Men med snabb kvittering av Gripen till 1-1 genom Tony Eklind och även ledningsmål av Henrik Larsson och plötsligt var regerande mästarna i underläge. Så långt hade matchen pågått i mindre än fem minuter.

Västerås kvittering dröjde till trettonde minuten efter mål av Ted Bergström. Simon Jansson återgav VSK ledningen och ordnade före halvtidsvila en straff som Patrik Sjöström gjorde 4-2 på.

I andra halvlek ökade Patrik Sjöström på två gånger om. Först på en hörna efter 60 minuter och sedan på straff i den 67:e matchminuten. Straffen kom efter att Ted Bergström hakats. Jonas Nilsson ökade på till 7-2 på en hörna och Mikael Olsson gjorde 8-2. VSKs andra hörnmål i matchen.
Gripen noterades för en hörna på hela matchen och på den reducerade Tony Eklind till 8-3.

Magnus Nordin, Gripens tränare, kommenterade matchen så här:
– I det stora hela rätt ok. Vi hade pratat om några saker och det gör vi bra. Några spelare på nya positioner också och det såg också ok ut. Vi jobbar vidare mot kvalet.

– Långt ifrån en av våra bättre insatser denna säsong, kommenterade Ted Bergström. Men det räcker till vinst iallafall. Vi fick möta hela deras lag utanför straffområdet varje gång vi anföll.

Noterbart är att Västerås SK lät Filip Mörkdal fick göra elitseriedebut i slutet av matchen.

På onsdag lämnar Svenne Olsson besked vilka som kommer tillhöra årets landslagstrupp i bandy-VM. Dagens tremålsskytt Patrik Sjöström, Andreas Bergwall, Simon Jansson och Mikael Olsson finns med den 25-mannatrupp som skall bantas på onsdag. Svenne öppnade härom dagen för öppningar för att andra spelare än dessa kan vara aktuella i den slutliga truppen.

Matchfakta
Västerås SK – Gripen Trollhättan 8-3 (4-2)
Mål, VSK: Patrik Sjöström 3, Tobias Holmberg, Simon Jansson, Ted Bergström, Jonas Nilsson, Mikael Olsson
GBK: Tony Eklind 2, Henrik Larsson
Hörnor: 11-1 Hörnmål: 2-1
Straffar: 2-0 Straffmål: 2-0
Utv: VSK 4×10 GBK 3×10