10 mål från Edlunds klubba

SAIK vann dagens match mot Haparanda Tornio med 14-4 (6-2) och Christoffer Edlund gjorde inte färre än 10 mål. Sandviken fortsätter att toppa Elitserietabellen. I dagens match saknades som ni känner till Zeke efter en ögonskada i matchen mot Broberg senast. Även snön tyngde Göranssons Arena. Av säkerhets skäl tillåts publik bara på den östra läktaren under dagens bandymatch. Det tyngde inte Christoffer Edlund som lyfte i från Patrik Nilsson i skytteligan. I morgon möter Patrik Nilssons Hammarby IFK Kungälv i SVTs direktsända TV-match.

Kalix vann seriefinalen

Kalix vann seriefinalen mot Örebro SK med 5-4. Det var målmässigt jämnt hela matchen med uddamålsledningar som kvitterades. Örebro ledde vid ett tillfälle då ställningen var 2-3. 5-4-målet kom i slutet av matchen på en straff som Jimmy Berglund slog in. De tillresta ”Svampen-supportarna” från Örebro fick sällskap med 500 norrlänningar i vinterkylan. Henrik Herrmansson gjorde två mål för Örebro SK.

Katrineholm vann mot Västanfors med 4-2. Katrineholm har därmed sex raka matcher utan förlust och ligger nu på sjätte plats i den norra gruppen. För Västanfors del ser det fortsatt tungt ut och man ligger sist i tabellen. Det är dock bara två poäng till kvalplats.

Det spelades även en tredje match och i den besegrade Ljusdal inte helt oväntat Köping. Ljusdal fick jobba för segern och vände ett underläge med 1-2. Tobias Björklund gjorde fyra mål för Ljusdal som till slut vann med 5-3. Ljusdal passerade därmed Örebro till en andra plats och har lika många poäng som Kalix. Tobias Björklund gick nu upp i ledning i den Norra Allsvenskans skytteliga.

Läs också