Elitserien: ”Brobergs halmstrå starkare!” – Martin Söderberg gjorde fem mål!

Broberg Söderhamn vann lördagens så viktiga match mot IFK Kungälv. En seger var en förutsättning för att man skulle kunna ha slutspelsdrömmarna vid liv under VM-uppehållet. Martin Söderberg blev femmålsskytt hemmalaget som vann med hela 6-1.

Kungälv fick en hörna efter inte ens en halvminut. Och på den gjorde Kungälv mål genom Lukas Persson in bollen i mål. Brobergs kvittering dröjde till 34:e matchminuten genom Robert Dammbro. Martin Söderberg noterades för sitt första mål i den 41:a matchminuten. När den andra halvlek bara var minuten gammal hade Martin ökat på till 3-1. Innan matchen var slut gjorde Martin ytterligare tre mål.

Broberg är nu tre poäng efter Edsbyn och IFK Vänersborg inför slutspurten som fortsätter efter VM. Vänersborg har en match mindre spelad och har fyra matcher kvar att spela.

Fredrik Rexin är nöjd med två senaste insatserna på hemmaplan. Vad säger du om matchen och segern?
– Stabil seger, ett insläppt mål på våra två senaste hemmamatcher är bra!
Hur ser du på era chanser att nå slutspelet?
– Så länge chansen finns så tror vi på det. Vi får träna hårt under uppehållet och sikta in oss på dom tre återstående matcherna.