Elitserien: Näst sista omgången – Dramatik om andraplatsen och kring kvalstrecket

Näst sista omgången bjuder på seriefinal. Västerås är klara serisegrare mot Villa Lidköping som jagar andra platsen. Ja Villapubliken vill nog gärna få se en eventuell femte plats i semifinal i sin hemmaarena. Men Villa har så här långt trivts bra på bortaplan i år. Västerås är bäst på bortaplan före Villa.

 

VästeråsVillaSM– Intressant match, tycker Ted Bergström i Västerås. Ser ut att kunna bli bra uppslutning runt matchen, pratas mycket bandy, intresset och temperaturen kring bandyn har verkligen stigit nu efter VM-uppehållet som det känns.

Johan Sixtensson, tränare i Villa som ställer upp med samma manskap som senast:
Känns bra i gänget, skönt att vara igång. Vi var lite rostiga senast vilket inte förvånar mig eftersom vi har ett spel med ganska mycket passningar normalt sett, men nu är vi inne i det igen!
– Gäller att vi spelar ett bra försvarsspel över hela banan och samtidigt får med mycket folk framåt när vi har bollen!

Villa har Sirius i nästa omgång så en poäng för Villa i dagens match ser ut att vare ett måste för att behålla andra platsen från Bollnäs och Sandviken.

Kalix LGripen LKalix jagar vidare för att undvika kval. Gripen idag och huvudmotståndaren Kungälv på tisdag står på programmet.
– Just nu vräcker snön ner och det kommer bli ännu en krigarmatch i 90 minuter, kommenterar Christoffer Norin inför matchen.
– En viktigt match som vi måste vinna för att vara med i racet om en plats på säker mark utan att kvala.

Gripen kommer till Kalix med en del ändringar:
– Fredrik Koren och Tony Eklind hemma på grund av familjeskäl, uppger Magnus Nordin till Bandyworld. Vi skiftar målvakt, Eliasson står. Bestämt sedan tidigare. Martin Hagman och Aleksi Seppänen går in i laget.

Edsbyn smSAIK S litenEdsbyn är klar för slutspel och slipar formen för slutspelet. I dag är det Sandviken på programmet som ligger i hårdkamp gentemot Villa och Bollnäs att nå topp två och dessutom att hitta spelet. Osäkerheten i SAIK kring Patrik Nilsson och Daniel Mossberg om deras skador finns, men det verkar ändå som de inte verkar hindra dem från spel i dag.
– Såg bättre ut när de testade på morgonen, meddelar Anders Jakbosson. Hannes Edlund och Rasmus Kettunen är med i truppen.
Dags för några comebacker i tränarstaben eller runt omkring?
– Inga comebacker planerade, svarar Anders lurigt (?). Sandviken ligger två poäng efter Villa Lidköping och Villa och Bollnäs måste tappa poäng för att SAIK ska klättra till topp två. Hammarby lär inte gå förbi Sandviken och hota fjärdeplatsen.

Magnus Olsson inför matchen: – Inga ändringar. Samma gäng. Skönt att vara klar för slutspel och kunna jobba på olika saker i spelet.

Sirius smKungälvSMSirius tar emot IFK Kungälv. Viktig match för Kungälv. Målbilden är klar för lagkapten Mathias Johansson i Kungälv:
Det är två matcher kvar på säsongen och dom ska vi vinna. (Viktor) Wareborn kommer in och (Robin) Olsson vilar.

Sirius vill förstås pröva sitt spel inför kvalspelet. Joel Wigren inför matchen: – Jag har gått och blivit sjuk efter Kalixresan så Nils Bergström spelar istället. Jimmy Lindgren är också fortsatt sjuk men i övrigt är det samma trupp.

Bollnäs miniVetlanda 4o pTillberga LVänersborg LBroberg LHammarby smInga nyheter från Bollnäs i mötet mot Vetlanda har kommit, utan man ställer upp med samma lag som senast. Bollnäs har i sista omgången Tillberga som är klara för slutspel så full pott ser ut att vara inom räckhåll för Bollnäs som därmed når 39 poäng och når i kapp Villa om de tappar poäng mot Västerås i dagens seriefinal.

Övrigt tar Vänersborg emot Tillberga två lag som slipar formen inför kommande slutspel respektive kvalspel. Hammarby spelar borta mot Broberg. Hammarbys chanser att nå topp fyra är i princip borta. Det handlar om att hitta sitt spel inför slutspelet under Stefan Erixons ledning. Broberg har spelat klart för säsongen.

Läs också