Elitserien: Segrar för effektiva Villa och Sandviken

Villa Lidköping och Sandviken har tagit kommandot sina kvartsfinalserier mot Vetlanda respektive Hammarby.

Linus Forslund svarade för tre av målen när Sandviken besegrade Hammarby utan Christoffer Edlund. Linus Forslund gjorde tre av Sandvikens mål.

– Vi gör en homogen insats rakt igenom. Ruggigt effektiva första 18 minuter, 4-0 speglade inte riktigt sett till chanser men spelmässigt är vi klart bättre i första! I andra spelar vi mer av matchen men skapar ändå väldigt mycket målchanser! Skönt att leda med 1-0!

– Villa är effektiva i början och gör tre mål på fasta och vi lyfter oss aldrig helt från det. Dom var numret större än oss idag, sammanfattade Vetlandas Patrik Johansson matchen. Vetlanda tog initiativet i matchen och var så när att ta ledningen i matchen, men till skillnad från många matcher tidigare i vinter så tog Villa vara på sina chanser direkt i matchens inledning. Med Johan Esplund i slutspelsform var Villa seger ohotad efter 4-0 redan efter mindre än 20 minuter.

Villa Lidköping imponerade stort där Johan Esplund hade växlat upp både ett och två snäpp från elitserien. Vetlanda började optimistiskt och var så när att ta ledningen, men det var istället Villa som tog ledningen och ökade snabbt på sin ledning. Stabil match av i en välspelad match med två bra lag i en schysst match inför nära 3 500 åskådare.

Huvudomaren Jacob Hallkvist med linjedomare gjorde en bra match. Tveksamheter kring ett missat Vetlandamål i andra halvlek. Villaklacken tyckte liksom Vetlandaspelarna i alla fall att bollen var i mål. Villapubliken sjöng i alla fall att bollen var i mål.. Utvisningen på Johan Esplund var billig men gissningsvis en ren kompensation. Skulle motståndarna få utvisningar på samma bedömning mot Johan själv skulle utvisningarna dugga tätt i matcherna.

Villa Lidköping–Vetlanda 7–2 (5–1)
Målen: 1–0 Martin Karlsson (3), 2–0 hörna Martin Johansson (7), 3–0 hörna Johan Esplund (15), 4–0 David Karlsson (17), 4–1 Joakim Andersson (27), 5–1 Magnus Muhrén (33), 6–1 straff David Karlsson (53), 6–2 Pontus Vilen (85), 7–2 Daniel Andersson (87)

Effektiva SAIK slog Hammarby

Linus Forslund klev fram som segerskytt för SAIK när Christoffer Edlund saknades efter hjärnskakningen tidigare i veckan. Redan efter 22 minuter hade SAIK gått upp i en 3-0-ledning. Två av målen på hörna och två av målen av Linus Forslund. Hammarby fick jaga SAIKs Hammarbys ledning i matchen, men lyckades aldrig komma i kapp målmässigt närmare än 3-2 och 4-3.

– SAIK var ruskigt effektiva i första halvlek när dom gick upp till 3-0. Sedan bra utdelning på hörnskyttet så kunde de kliva ifrån, så sammanfattade Robin Sundin i Hammarby matchen efter att SAIKs 8-4 seger på lördagen.

Anders Jakobsson höll med om SAIKs effektivitet i matchen:
– Stabil insats med en hel del bra prestationer. Hammarby är svårslagna så jag är jättenöjd med matchen idag. Vi är effektiva på fasta som är viktigt i täta matcher. höll med om SAIKs effektivitet.

Sandvikens AIK–Hammarby 8–4 (4–2)
Målen: 1–0 Hörna Linus Forslund (2) , 2–0 Hörna Erik Pettersson (12), 3–0 Linus Forslund (22), 3–1 Adam Gilljam (28), 3–2 Hörna Kalle Mårtensson (29), 4–2 Linus Forslund (33), 4–3 David Pizzoni Elfving (52), 5–3 Hörna Joakim Bergman (63), 6–3 Daniel Mossberg (77), 7–4 Straff Misja Pasjkin (85), 8–4 Hörna Patrik Nilsson (90)

Edsbyn ”skrällde” mot Bollnäs

Edsbyn besegrade Bollnäs med 3-1 i lördagens sena kvartsfinal på ett snöigt Sävstaås.  Därmed bröts Bollnäs långa matchsvit utan förlust. Tolv raka segrar och femton matcher utan förlust. Bollnäs kom till spel utan influensasjuka Per Hellmyrs medan Edsbyn återigen kom till med Fredrik Åström medan Joel Edling och Daniel Välitalo. Trots snöfallet spelades matchen i två raka halvlekar 2×45 minuter.

Liksom i de övriga kvartsfinalmatcherna var det målen på fasta situationer som fällde gav mål. Två hörnmål och en riktig frislagspärla. Mattias Hammarström gjorde två hörnmål medan Jonas Edling svarade för träffen.

Bollnäs GIF–Edsbyn 1–3 (1–0)
Målen: 1–0 Christian Mickelsson (32), 1–1 Hörna Mattias Hammarström (67) 1–2 Jonas Edling (73), 1–3 Hörna Mattias Hammarström (85)
Publik: 2 525