SM-Slutspelet: Hammarby har kvitterat

Hammarby har kvitterat i kvartsfinalserien mot Sandvikens AIK till 2-2 i matcher. Hammarby vann med 3-2 i dag där man gjorde samtliga mål på fasta situationer.

– Riktigt skönt att vinna. En tuff match att vinna. Vi gör det riktigt bra, sa Adam Giljam till SVT efter matchen.
Vi spelade väldigt slarvigt i det två första matcherna. Noggrannare och bättre fart på spelarna är orsaken till Hammarbys förvandling, tyckte Adam Giljam..

Sandvikens AIK tog ledningen i matchen på ett skott från Dennis Henriksen.  Troligen var Hammarbys målvakt Patrik Hedberg skymd. Med två hörnmål av Felix Nyman och Robin Sundin vände Hammarby till 2-1-ledning som också var ställningen i halvtid. Första halvlek var en klart sevärd och hemmapubliken förstås nöjd.

Hammarby ökade på till 3-1 på en straff i  andra halvlek. Den kom efter att Ulf Einarsson tog sig in i straffområdet och Joakim Bergman drog ner honom. Misja Pasjkin gjorde mål på straffen när det återstod drygt tjugo minuter att spela. Hammarby hade fram till målet initiativet i matchen även om Sandviken hade inlett andra halvlek med lite högre energi.

I den 85:e matchminuten ökade Hammarby  på till 4-1 efter att Misja Pasjkin satt full fart och där Misja Pasjkin kunde peta in returen. Misja gjorde det i ett offside läge och målet blev bortdömt. Robin Sundin, Jesper Jonsson och Adam Giljam satte bra fart på Hammarby i andra halvlek och tog succesivt åter över initiativet i från Sandviken. Sandviken jagade kvittering men det var Hammarby som skapade de vassaste chanserna. I den 87:e matchminuten hade Kalle Mårtensson ett jätteläge att avgöra matchen efter att Jesper Jonsson arbetat fram ett läget åt honom. Chansen gav dock inget mål. SAIK skapade inte många chanser för kvittering, men ett läge dök upp efter en hörna då fyra tilläggsminuter återstod av matchen. SAIK fick till en reducering genom Patrik Nilsson till 3-2, men målet kom bara minuten för slutsginalen. Sandviken kom inte upp till nivå i dag. Framförallt saknades energin och tempot. Dessutom bjöds Hammarby på stora ytor mellan SAIKs försvarslinje och anfall. Det gav Hammarby ytor för deras snabba anfall ända fram till SAIKs straffområde.

Hammarby skapar elva hörnor i dag och gör två mål.
– Tycker vi gör en kanonmatch defensivt och kontrollerar mycket av spelet offensivt! Skönt med utdelning på hörnor, kommenterade Robin Sundin matchen till Bandyworld.se.

– Vi kommer inte upp i nivå idag, kommenterar Anders Jakobsson. – Vår insats idag är inte bra och vi måste kunna skapa mer.