SM-Slutspelet: SAIK och Bollnäs klara för semifinal!

Bollnäs och Sandviken tog sig vidare till semifinal. Sandviken var det bättre laget mot Hammarby. Det jämnare mellan Bollnäs och Edsbyn där Bollnäs till slut vann rättvist.

De drygt 3 000 åskådarna på Sävstaås fick se fyra snabba mål. Det stod 2-2 efter matchens fyra första skott på mål. Jonas Edling gav Edsbyn tidigt.
Redan i andra matchminuten. Christian Mickelsson kvitterade för Bollnäs på machens första hörna i den nionde matchminuten. Mattias Hammarström gav Edsbyn ledningen på ytterligare en hörna tre minuter spelad. På Bollnäs andra hörna kvitterade Ville Altonen till 2-2, då hade matchen pågått i drygt femton minuter.

Inget skönspel. Tillknäppt spel där det syntes vara två lag som var tagna av stundens allvar. Det definitiva avgörande kom i matchen när Jocke Svensk tappar bollen i eget straffområde och Oskar Olsson ökar på Bollnäs ledning till 4-2. Tobias Björklund hade dessförinnan gjort 3-2. Edsbyn hade några hörnor dessförinnan som gav dem chanser att kvittera.
Edsbyn gjorde ett tappert försök att komma igen, men istället gjorde Oskar Olsson 5-2 i slutet av matchen där det stundtals var hetsigt på plan. Bollnäs vidare till semifinal där Villa Lidköping väntar.

Sandviken öppnade bäst och Christoffer Edlund gav Sandviken lednigen på ett skott som Patrik Hedberg släppte in. Ett skott som Patrik i nivå tar. Ted Haraldsson ger SAIK ledningen med 2-o före halvtidsvila och gjorde dessutom 3-0 i början av den andra. Christoffer Edllund gjorde ytterligare tre mål i andra halvlek.

Hammarby lyckades inte komma upp i den nivå man var i lördags samtidigt som Sandviken var vassare.

Sandviken vidare till semifinal där Västerås SK väntar i en repris från fjolårets SM-final.

Matchfakta
Sandviken – Hammarby 8-3 (2-0)
Mål, SAIK: Christoffer Edlund 4, Ted Haraldsson 2, Linus Forslund, Erik Pettersson
Hamamarby: Kasper Milerud, Kalle Mårtensson, Jesper Jonsson
Utvisningar: SAIK 2×10 Hammarby 1×10
Hörnor: 7-9
Publik: 2 873

Bollnäs – Edsbyn 5-2 (2-2)
Mål, Bollnäs: Oskar Olsson Christian Mickelsson, Ville Altonen, Tobias Björklund
Edsbyn: Jonas Edling, Mattias Hammarström
Utvisningar: Bollnäs 4×10 Edsbyn 2×10
Hörnor: 9-6 Hörnmål 2-1