Norge besegrades

Sverige besegrade Norge i den andra gruppspelsmatchen i VM i Kazan. Christoffer Edlund blev bäste målskytt med fyra fullträffar när Sverige vann med hela 12-0. Tillföljd av snöfall fick matchen spelas i 3 gånger 30 minuter. Sverige hade med sig en 3-0-ledning in i omklädningsrummet efter den första perioden.
– Det är bra att få känna på att spela i snöfall. Det kan bli flera såna matcher den här veckan, säger förbundskaptenen Franco Bergman som var nöjd med lagets agerande under den första halvtimmen.

Efter den första pausvilan blev förutsättningarna för att spela bandy bättre och Sverige visade klass. Under den andra perioden gjorde blågult ytterligare sex mål.
– Jag är nöjd med delaktigheten i den andra perioden och jag tycker att vi spelade ut rejält. Det var många spelare som var bra, säger Franco.

Sverige – Norge 12-0
Målen: 1-0 Daniel Mossberg (15), 2-0 Christoffer Edlund, straff (17), 3-0 Daniel Andersson (20), 4-0 Christoffer Edlund (32), 5-0 Stefan Erixon (35), 6-0 Christoffer Edlund, straff (43), 7-0 Daniel Andersson (50), 8-0 Hans Andersson (56), 9-0 Jonas Edling (59), 10-0 Robin Sundin (74), 11-0 David Karlsson (82), 12-0 Christoffer Edlund (87)