SM-Slutspelet: Villa Lidköping är finalklara – Johan Malmquist kom in och städade upp!

Villa Lidköping slog Bollnäs GIF och är klara för SM-Final efter 3-1 i matcher. I kväll blev det 3-2 på Sävstaås i Bollnäs. Villas försvarsklippa Martin Johansson fick sitt på utvisningsbänken 20 minuter i matchen och därefter vila för att inte riskera röttkort och automatisk avstängning i en femte match eller i SM-finalen.

– Nedå malmen som kommer in och verkligen dominerar ska ha en stor jävla kram, säger en glad Martin Johansson.
– Just nu är man bara lycklig och de ska vi vara i helgen men vi är inte nöjda utan vi blickar högre än såhär…
-Vi krigar oss till final som ett lag!!
Johan Malmqvist har spelat lite under säsongen, men kommer in och gör det riktigt bra .

Besvikelse i Bollnäslägret förstås, Ville Altonen:
– Det känns tungt nu. Tycker att vi var bättre idag. Men vi skapade inte tillräcklig med målchanser. Hörnorna har vi haft dålig procent genom hela slutspelet och det blev inte bättre idag heller. Vi har några nära mål i slutet bland annat jag själv missade en på tennis några minuter kvar men det ville inte gå in. Vi ville så gärna åka till Lidköping och spela femte och avgörande men nu får vi bara deppa och dra på löparskor igen och det är besvikelse. Det är bara att gratulera Villa för finalplats.

Bollnäs tog en tidig ledning i matchen genom Ville Altonen. Men Villa vände på matchen efter att man lyckades hålla tätt bakåt medan Villasförsvarsklippa Martin Johansson satt på utvisningsbänken. David Karlsson kvitterade till 1-1 efter att ha blivit framspelad av Petter Björling. Daniel Andersson jobbade därefter fram läget som gav Villaledningen till 2-1 genom ett distansskott av Jesper Eriksson där Johan Esplund stod för framspelningen. Johan Esplund gjorde återigen en bra match. Det var också Johan Esplund som spelade fram Magnus Muhrén som gjorde det avgörande 3-2-målet i den 67:e matchminuten. Johan Malmquist kommer in och ersätter Martin Johansson under hans utvisning. Villas försvarspel fungerade bra och man hade inga problem att freda sig mot Bollnäs försök att få till en repris på lördagens vändning. Villaförsvaren Johan Malmquist kommer in i dagens match och spelar 45 minuter. Johan fick mycket speltid då Martin Johansson drog på sig två utvisningar och en eventuell tredje utvisning skulle ha inneburit avstängning i en eventuellt avgörande femte match eller lagom till SM-finalen.

Bollnäs hade mycket boll men anfallen blev tämligen uddlösa mot den täta Villadefensiven. Bollnäs hade en boll i mål, men det blev bortdömt tillföljd av offside och eventuellt även att Tobias Björklund gjorde mål med hög klubba. Christian Mickelsson gjorde Bollnäs andra mål men syntes inte till mycket i matchen.

Sävstaås såg välfyllt ut med 2 300 åskådare.

– Jämn match mellan två offensiva lag som verkligen ville framåt! Bollnäs var tunga första tio sen hitta vi rätt. 2-2 rättvist efter första halvlek även om vi skapar mer klara chanser!
I andra har Bollnäs mest boll men vi kontrar farligt ett antal gånger. Sett till matchserien tycker jag vi vinner helt rättvist, vi har varit lite tyngre och bredare än Bollnäs! Men det har varit en bra semiserie med två riktigt bra offensiva lag!