Elitserien: Ari Holopainen lämnar IFK Kungälv

Ari Holopainen lämnar IFK Kungälv.
– Jag har haft en spännande och bra tid i Kungälv, men sett till helheten är det varken rätt mot laget, föreningen eller mig själv att fortsätta, säger Ari Holopainen till IFK Kungälvs hemsida.

Uppdaters.

Ari Holopainen har varit i IFK Kungälv och kom dessförinnan från Villa Lidköping. Med IFK Kungälv har det blivit en nionde, elfte och tionde plats i elitserien.

– Det har varit tuffa tider sett till förutsättningarna, jag tänker på våra träningsförhållanden som inte riktigt har varit på den nivå som andra elitserielag har. Samtidigt har det varit inspirerande att arbeta i klubben. Jag har haft en bra tid i Kungälv och jag tycker att samarbetet har varit bra med både laget och övriga föreningen, säger Ari Holopainen.

Holopainen som pendlat till Kungälv från Lidköping, menar att det varit tufft när vädrets makter har ställt in träningar och inte bjudit på villkor som har gjort att laget har kunnat få ut sitt max, skriver IFK Kungälv på sin hemsida.

– När träningarna ställs in har vi inte fått mer än två timmar i veckan i Ale och det är åtminstone en träningstid på is mindre än vad andra elitklubbar har i veckan, säger Holopainen.

Om det blir någon nya roll inom bandyvärlden för Holopainen redan nästa år är i nuläget oklart.
– Vi får se om det blir ett viloår eller om det blir något annat, jag vet faktiskt inte det nu, säger Ari Holopainen.

Läs också