Ekonomi: Fortsatt förbättring för Vetlanda – klassiska lag har vänt skutan och hamnat på grönkvist!

Vetlanda BK rapporterat att man under verksamhetsåret 2015/16 omsatte 7 945 354 kronor med ett positivt resultat på 265 167 kr. Det gör att att det egna kapitalet nu uppgår till 367 094 kronor.

– Både sportsligt och ekonomiskt är vi väldigt nöjda med den förra säsongen. Det arbete vi har gjort på en lång tid där hela föreningen verkligen har ställt upp har borgat för att vi har kunnat lyckas med detta. Det gäller dock att vi är ödmjuka och fortsätter arbeta lika hårt med föreningens ekonomi även framöver, säger Vetlanda BK:s ordförande Carl-Gunnar Jonasson.

Tidigare har de två gamla klassiska lagen Selånger SK och Örebro SK rapporterat om att man vänt skutan och återigen är på grön kvist efter några tunga år.

Gamla elitlaget Selånger från Sundsvall har gjort sig helt skuldfria gentemot sina leverantörer under senaste året. Nu redovisade man positivt resultat på 178 000 kronor. Detta trots ett oväntat kval till Allsvenskan.

Örebro SK som länge var det sista laget som aldrig har varit utanför högsta serien har under senare år brottats med ekonomin. Men nu är även Örebro SK på plussidan resultatmässigt. Senaste året redovisades ett plustresultat på 890 000 kronor. Bakom de positiva resultatet ligger donationer och avskrivningar av skulder, men även nya sponsorer. Ännu är inte ÖSK Bandy på positivt eget kapital, men enligt NA så väntas Örebro dock vara det inom kort.


Läs också