Dramatik

Årets elitserie är inget annat än dramatisk. Sandvikens AIK har vunnit elitserien, men vilka lag som placerar sig därefter är högst ovisst. Det skiljer två poäng mellan tvåan Bollnäs och sexan Hammarby. Fyra lag gör dessutom upp om de två sista slutspelsplatserna och det skiljer bara två poäng mellan sjuan Vetlanda och tian IFK Kungälv.
Dessutom spelar IFK Vänersborg och Haparanda om vilket lag som ska åka ut ur Elitserien utan att få kvala. I dagsläget med lika många matcher spelade har de båda lagen samma poäng. Rent teoretiskt kan Tillberga falla igenom och åka ur utan kval. Det gäller även IFK Kungälv, men det är mindre troligt.

Boltic ger inte upp och hoppet är ännu ute för Boltic, men då krävs ett under. Boltic har tio poäng att spela om och ligger tio poäng efter Haparanda och Vänersborg just nu.

Gårdagens match mellan Västerås SK och Hammarby inför drygt 1 600 åskådare fick ett dramatiskt slut. Västerås kvitterade sent till 3-3 genom Michael Carlsson (89). I 94:e matchminuten återtog Hammarby ledningen till 4-3 genom Richard Koch. Det var dock inte slut med det, utan Ted Andersson kund kvittera i den 95:e matchminuten.

IFK Kungälv vann över Boltic med 5-1.
Broberg hade inga problem att besegra Hapranda, utan siffrorna blev klara 10-3. Sirius visar att man är på gång och slog tvåan Bollnäs med 4-1.

Läs också