Bollnäs vann derbyt

Broberg och Bollnäs gjorde i kväll upp om viktiga poäng i striden om placeringarna bland slutspelslagen. Bollnäs gick tidigt upp i en tvåmålsledning som man höll och ökade på till 4-1 ledning i halvtid. Mikko Lukkarila hade då gjort tre mål varav två på hörnor. I andra halvelk gjorde Mikko ytterligare ett mål för Bollnäs. Bollnäs lyckades hålla i från Brobergs jakt. Hela 2 610 personer var på plats i den stränga kylan och slutresultatet blev 6-4 till Bollnäs.

Vetlanda och Kungälv spelade oavgjort 2-2. Spännande och tät match inför mycket folk för att vara i Vetlanda. Hela 1 115 kom till Tjustkulle för att se jakten mellan lagen om en slutspelsplats. Kungälv var missnöjda med en tilldömd straff till Vetlanda. Straffen betydde 2-2.

Boltic skrällde och fick 5-5 mot Vänersborg. Vänersborg tappade därmed en viktig ”given” poäng i kampen gentemot Haparanda i kampen om en kvalplats. Joakim Jansson blev poängvinnare när han kvitterade så sent som i 91:a matchminuten. Haparanda och Vänersborg möts i sista omgången. Mycket talar för att den matchen kommer att vara helt avgörande för utgången om vilket lag som åker ur Elitserien tillsammans med Boltic.

Läs också