Kval för Tillberga

Tillberga tappade i dag chansen att undvika kval för att hålla sig kvar i Elitserien. Då även Haparanda föll så står det klart att Tillberga undviker nedflyttning direkt, utan för mölighet att kvala sig kvar. Edsbyn besegrade Tillberga i Västerås. Det såg länge ut som Edsbyn skulle vinna klart. Edsbyn gick upp till en 1-4 ledning, som Tillberga hämtade in till 3-4. Därefter gjorde Edsbyn ett ryck till 3-6. Tillberga gav inte upp, utan reducerade två gånger till 5-6 innan junioren och tvåmålsskytten Martin Söderberg gjorde 5-7. Även Daniel Liiw gjorde två mål för Edsbyn.

Haparanda hängde inte med Villa Lidköping som kunde vinna med 1-5. Under senaste veckan har laget drabbats av flera sjuka, trots det har det blivit uddamålsförlust mot Edsbyn och segrar mot Tillberga och Haparanda. Villa Lidköping har sedan tidigare säkrat slutspel och har fortfarande häng på en andra plats. Fjärde platsen är dock inte klar än. På onsdag möter Villa Vetlanda. Haparanda slåss för att klara nytt kontrakt. Närmast möter man Edsbyn och därefter en avgörande match hemma mot IFK Vänersborg.

Hammarby säkrade sin slutspelsplats idag genom att besegra serievinnarna Sandviken inför 2 325. Patrik Nilsson gjorde ett mål, men såg till att spela fram till två av målen. David Pizzoni Elving gjorde två mål för Hammarby. Christoffer Edling missade en straff för SAIK och blev mållös. Det andra matchen i år som SAIK får stryk i Göranssons Arena. Tidigare i vinter har man förlorat mot Villa Lidköping.

Läs också