Spel & Dobbel: Elitserien i morgon – Omgång 2

Den andra omgången tjuvstartade i söndags där Gripen Trollhättan besegrade Tellus med 2-1.  I morgon onsdag fullbordas den och vi hittar två ”säkra” matcher att spela på för den dobbelsugne.

Arosderby där regerande mästarna Västerås SK tar emot Sirius. VSK lär vara rejält revanschsugna efter storfölusten mot Sandviken senast. Sirius var så när att ta hem båda poängen mot Hammarby i premiären men fick nöja sig med en poäng. Klass och revansch gör VSK till en svårslagen favorit i matchen. 5% avkastning… slår bankkontot med hästlängder…. men vare sig bank- eller förlustgaranti.

Vänersborg tog två poäng mot Edsbyn. Edsbyn har sett bra ut på försäsongen men har inte riktigt fått till det. Vänersborg har inte sett bra ut på försäsongen men har nu två raka segrar. På onsdag tar man emot Tillberga som inlett med seger mot Kalix. Trots en fin försäsong så är det svårt att få grepp på Tillbergas nivå. Ställer inte Vänersborg till det för sig något alldeles i häst väg så ska hemma seger till oddset 1,19 kunna räknas hem.

Kalix på hemmaplan är en svår att knäcka. Ifjol vann Vetlanda med 2-6. Kalix föll viktigt möte mot Tillberga i premiären medan Vetlanda med sena mål lyckades få med sig en poäng i hemmamötet mot Bollnäs. Vetlanda ger 1,38 ggr insatsen och får vara grundtipset för matchen. I fjol bjöd Kalix ofta på sämsta tänkbara väder. I år ser Kalix ut att få spela premiären i perfekta förhållanden med uppehåll, svag vind och nollgradigt.

Hammarby tar emot Broberg på Zinken. Hammarby hade säkert räknat med två poäng mot Sirius, men det blev  hälften. Broberg fick med sig båda poängen efter uddamålsvinst i bortamötet mot Gripen.  5-2 blev Hammarbyseger i fjol och det kan nog upprepa sig även i år. 1,77 i odds ger en Hammarbyvinst. Vädret på Zinken ser ut att bli hyffsat. Visserligen lite blåst, men uppehåll och någon plusgrad.

Villa Lidköping leder elitserien efter segrar mot väntade topplaget Sandviken och bottenlaget Tellus. Allting borde vara frid och fröjd i hemmalägret, men långtidsskada på  backen Tobias Backman och återstående tre matchers avstängning på försvarsklippan Martin Johansson ger förstås en del pannveck. Edsbyn föll lite överraskande mot Vänersborg och trots att försäsongen sett riktigt bra ut så har man inte fått till det resultatmässigt. Villa ger bara 1,40 ggr pengarna medan Edsbyn ger 4,33 och oavgjort 6,30. Det bör kännas frestande för den chansvillige.

Bollnäs mot Sandviken. Hittar Erik Pettersson målet som senast mot Västerås SK så lär en tvåa vara tämligen säker. Oddsen säger 2,43 för Bollnässeger och 2,05 för SAIK-seger. Bollnästappade seger mot Vetlanda senast. Är det årets melodi för Bollnäs? Varför inte? ”Tappad seger” och oavgjort till 5,20 ggr insatsen. Matchen spelas utomhus med väder att ta hänsyn till. Just nu ser det ut som det kommer att blåsa en del och att det blir lätt nederbörd i form av snöfall under matchen.

 

Läs också