Elitserien: Villa vände 1-3 underläge men Broberg kvitterade

Broberg fortsatt obesegrade efter sen kvittering i hemmapremiären.

Villamålvakten Jon Karlsson fick en olycklig start i kväll när Jonas Nygren gav Broberg ledningen efter fem minuter. Jon och Villa kom igen. Jon gjorde flera fina räddningar därefter. Daniel Andersson kvitterade men med liberon Ludvig Johansson på utvisningsbänken kunde Broberg återta ledningen genom Jonas Engström. Villa fick Petter Björling utvisad i slutet av första halvlek och i början av andra strulade Martin Andreasson till det när han tappade boll och därefter reparerade och vann tillbaka bollen men inte bättre än att han blev utvisad. Martin Söderberg och Broberg kunde utnyttja det numerära övertaget omgående med en snygg frislagsvariant till 3-1. Men Villa skulle komma igen där Johan Esplund var den store drivande spelaren med Martin Karlsson på vänsterhalven. Johan låg bakom det mesta. Reduceringen till 3-2 gjorde David Karlsson på en hörna. Johan Esplund flippade fram bollen till David Karlsson när Villa kvitterade till 3-3. Johan och Petter Björling hade ett samarbete när Villa tog ledningen. Johan spelade Petter Björling som sköt och där Johan höll sig framme på returen. Jesper Eriksson ökade snabbt därefter på till 3-5.
Då var det Brobergs tur att släppa handbromsen och sätta allt på ett kort framåt. Villa strulade till det för sig och hade svårt att rensa rent när Broberg låg på. 4-5 kom efter en stunds Brobergs tryck. Martin Söderberg reducerade till 4-5 och bara några minuter senare gjorde även Jonas Engström sitt andra mål i matchen och fastställde slutresultatet till 5-5. Visst fortsätter Villa att sakna liberon Martin Johansson även om Ludvig Johansson skötte uppgiften riktigt bra.