Elitserien: Västerås SK tog revansch

Simon Jansson, Västerås SK Foto: Johan Spanås bandyfoto.se (C)

etikett-bw-elitserien-2016-sm

Västerås var inte nöjda med spelet efter förlusten mot Hammarby. I går reste sig mästarna och vann klart över Broberg. Efter en bra hemmastart var ställningen 2-0 redan i den elfte minuten efter mål av Emil Juhlén och Jonas Nilsson. Erik Jonsson reducerade för Broberg på hörna innan Patrik Sjöström sänkte Broberg med två straffmål till 4-1, vilket var halvtidssiffror.
Simon Folkesson ökade på VSK-ledningen till 5-1, men Broberg närmade sig med en reducering till 5-2 på straff genom Martin Söderberg. Broberg tog timeout och reducerade även till 5-3 genom Martin Söderberg på nytt. Hoppet om ytterligare reducering för Brobergsfansen blev kortvarig då Magnus Joneby ökade på till 6-3 efter ett frislag. Simon Jansson satte punkt för matchen och målgörandet när han 20 minuter före slutsignalen gjorde 7-3.

Västerås SK – Broberg Söderhamn 7-3 (4-1)
Publik: 1 075
Straffar: 2-1 Straffmål: 2-1
Hörnor: 9-11 Hörnmål: 0-1
Huvuddomare: Adam Jokinen
Utvisning, VSK: 1×10 BS 1×10