Elitserien: Sirius tog första segern i bortamötet mot Gripen

Sirius inledde matchen klart bäst vilket också gav resultat med både 1-0 och 2-o. Victor Lundberg och Tobias Andersson målskyttar för gästerna som hade bud på fler mål. Men i stället för utökad ledning var det Gripen som började få ordning på sitt spel och före halvtidsvila var det kvitterat efter mål av Johan Grahn och Henrik Korén.
Gripen fortsatte målskyttet direkt i andra och tog ledningen genom Adam Rudell. Hemmalagets ledning varade i fem minuter innan Markus Kuompoja utjämnade målgörandet och ställningen var 3-3 sju minuter in i andra halvlek. En ställning som stod sig ända till slutet av matchen då Tobias Engstrand återgav ledningen till 3-4 efter 81 minuter. En chans som uppkom efter att Gripenspelare fick fel skär och föll. Gripen gav inte tapp utan låg på hårt för kvittering. Det öppnade för chanser för båda lagen i en öppen avslutning. Sirius hade ett par jättelägen att utöka ledningen, men matchen slutade med 3-4 för upplänningarna.

Gripen Trollhättan – Sirius 3-4 (2-2)