Elitserien: Tellus nära första poängen i hemmapremiären

Två ”varannanmatchlag” möttes i kväll när Tellus spelade sin första hemmamatch som elitserielag. Edsbyn stod för motståndet. Edsbyn har varvat bra matcher med mindre bra matcher resultatmässigt och i dag stod det på tur att det skulle bli en mindre bra match. Omvänt så stod det på tur att Tellus skulle göra en jämn match. Så blev det.

Visserligen gick Edsbyn gick upp till 0-2 och många trodde att matchen skulle gå gästernas väg redan efter drygt tjugo minuters spel. Båda målen för övrigt signerade Mattias Hammarström och båda kom hörnor. Det är möjligt att Edsbyn själva trodde att det skulle gå av sig självt men några fler mål blev det inte före halvtidsvila.

Istället reducerade Tellus redan efter ett par minuter in i andra halvlek genom Niklas Westblad.

Edsbyn ökade på till 1-3 återigen genom tremålsskytten Mattias Hammarström bara några minuter senare. Men Tellus replikerade direkt till 2-3 genom William Hallberg och spänningen i matchen hölls vid liv. Tellus lyckades få till någon kvittering.

IK Tellus – Edsbyns IF 2-3 (0-2)
Hörnor: 8-12  Hörnmål: 0-2