Elitserien: Sandviken vann seriefinalen

Sandviken bröt Vänersborgs fem matcher långa svit utan poängförlust. I fredagens seriefinal besegrades Vänersborg med 4-1 och Sandvikens seglar upp överst i tabellen.

Smakstart för SAIK i seriefinalen. Redan efter tre minuter gav Christoffer Edlund SAIK ledningen på Jernvallen.
Daniel Mossberg ökade på till 2-0 genom Daniel Mossberg varpå Vänersborg tog en timeout. Innan domaren Petri Kuusela blåste för halvtid hade ryssen Alan Dzhusoev ökat på till 3-0 för SAIK. Christoffer Edlund hade i slutet av första halvlek gjort ett mål som emellertid blev bortdömt för offside. Att det inte blev fler mål förklaras av de båda lagens målvakter Joel Othen och David Borvall. Men Christoffer Edlund ökade till 4-0 innan Vänersborg så lyckades få in bollen bakom Joel till 4-1 genom Emil Viklund.

Sandvikens AIK – IFK Vänersborg 4-1 (3-0)
Hörnor: 7-4 Hörnmål: 0-0